Hirdetés
Instant

Víziló, borz vagy unikornis? Késmárki Dia macaron-műhelyében nincsen lehetetlen!

Hirdetés

Víziló, borz vagy unikornis? Késmárki Dia macaron-műhelyében nincsen lehetetlen!

Hirdetés
Késmárki Dia hat évvel ezelőtt, gimnazista korában kezdett el macaronokat sütni. Megérte évekig kísérletezni: nemrég megnyitotta saját kis boltját és macaron-műhelyét, ahol naponta több száz macaront készít.
Hirdetés

 “Eredetileg anyukámnak vettünk egy macaronos könyvet és vele együtt kezdtünk el sütni. Az első nagyjából olyan lett, mint egy piskóta, mégis teljesen rákattantam a témára. Azt gondoltam, nem igaz, hogy másnak sikerül, csak nekem nem, és évekig tartó kísérletezés következett” – meséli Dia, a szeptemberben megnyílt Macaron Heaven nevű kis cukrászda egyik tulajdonosa.

Késmárki Dia és Molnár Bence

Akkor még gimnáziumba járt Pécsen, az egyetem miatt költözött Budapestre közgázt és marketinget tanulni, de mint mondja, a macaronok iránti szenvedélye csak nem akart elmúlni. “Évekig minden héten sütöttem, de soha nem sikerült tökéletesen. Szétfolyt, nem volt talpa, vagy kipukkadt, szóval minden hibája volt. A barátaim többször mondták, hogy hagyjam már abba, ne erőlködjek tovább. De aztán egyszer csak elkezdtek tökéletesek lenni”, – mondja Dia, aki szerint a titok, hogy ilyenkor ne bízza el magát az ember.

Amikor a klasszikus, kerek macaron már jól ment, Dia elkezdett állatfigurákkal kísérletezni. Rajzolni is imád, és úgy gondolta, hogy a figurás macaronban egyesíteni tudja ezt a két hobbiját. Miután egyre jobban ment a sütés és a figurák is, úgy döntött, halaszt egy évet az egyetemen és nyit egy kis macaronozót. Bár macaron már nagyon sok helyen kapható itthon is, sőt sokak szerint már lejárt dolog, mivel figurás macaronra szakosodott cukrászda még nem volt Budapesten, ezért bízott a sikerben. A kis üzletet legjobb barátjával, Molnár Bencével nyitotta, akivel már általános iskolában is egymás mellett ültek, és kapcsolatuk azóta sem szakadt meg.

Macaron Heaven
Macaron Heaven

A macaron szót jelen esetben komolyan kell venni, hiszen a Macaron Heavenben tényleg nincs semmilyen másféle sütemény, ami egyértelműen közvetíti Dia maximalizmusát. A kínálat nagyjából fele hagyományos macaronokból áll, míg a másik felét az állatfigurásak teszik ki: katica, bálna, unikornis, hód, borz, cica, kutya flamingó sorakozik a pultban. De Dia megrendelésre is elkészít bármit, kértek már tőle gitárt vagy víziló alakú macaront is. Bár nagyon élvezik a macaronsütést, de közeli céljuk, hogy felvegyenek maguk mellé valakit, mert egyelőre reggel 9-től este 9-ig a boltban vannak és sütnek. Ez napi 3-400 macaront jelent.

A sima macaronok ára 350 Ft, a figurások pedig 490 Ft-ba kerülnek. Amíg egy figurás macaron elkészül és a pultba kerül, az legalább 3,5 óra, ezért is magasabb az ára. Minden egyes figurát Dia készít el saját kezűleg, majd miután kihűltek, maga festi ki őket egyenként. Ízekben is igyekeznek újítani és szezonálisak lenni, őszre behoztak új ízeket is, mint a sütőtökös, vagy a rumos-gesztenyés, a Fekete-erdő, mézeskalács vagy a zserbós ízesítés. Minden macaron nagyon finom és állagra is pont olyan, amilyennek lennie kell: kívül roppanós, belül finom krémes, megérte 6 évig kísérletezni!

Fotó: Hartyányi Norbert 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások