Hozzávalók
A minikolbászoshoz
- 6 - 8 karika padlizsán
- 1 ek olaj
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g vörös cheddar
- 100 g minikolbász
- 25 g sűrített paradicsom
- 4 - 5 levél bazsalikom
- 50 g vaj
A sonkáshoz
- 50 g krémsajt
- 25 g angol mustár
- 50 g fekete magozott olajbogyó
- 100 g provolone / egyéb füstölt sajt
- 50 g parmezán
- 2 szelet nagyobb kenyér
- 75 g prosciutto
- 1 ek szárított oregánó
- 50 g vaj
A paradicsomsalátához
- 200 g koktélparadicsom
- 1 db nagyobb paradicsom
- 2 - 4 db színes paradicsom
- 1 db burrata
- 50 g hámozott pisztácia
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 4 - 5 levél bazsalikom
- nagy szemű só
2 tuti grilled cheese szendvics
Hozzávalók
A minikolbászoshoz
- 6 - 8 karika padlizsán
- 1 ek olaj
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g vörös cheddar
- 100 g minikolbász
- 25 g sűrített paradicsom
- 4 - 5 levél bazsalikom
- 50 g vaj
A sonkáshoz
- 50 g krémsajt
- 25 g angol mustár
- 50 g fekete magozott olajbogyó
- 100 g provolone / egyéb füstölt sajt
- 50 g parmezán
- 2 szelet nagyobb kenyér
- 75 g prosciutto
- 1 ek szárított oregánó
- 50 g vaj
A paradicsomsalátához
- 200 g koktélparadicsom
- 1 db nagyobb paradicsom
- 2 - 4 db színes paradicsom
- 1 db burrata
- 50 g hámozott pisztácia
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 4 - 5 levél bazsalikom
- nagy szemű só
A minikolbászos szendvicshez a vékonyra vágott padlizsánszeletek mindkét oldalát jó alaposan meggrillezzük egy kevés olajon, majd félretesszük.
Egy serpenyőben megpirítjuk két szelet kenyér egy-egy oldalát. A pirult felüket megkenjük fokhagymával és paradicsompürével, majd az egyik kenyeret gazdagon meghintjük reszelt cheddarral. Erre pakoljuk a padlizsánszeleteket, a felkarikázott minikolbászokat, tépünk rá pár levél bazsalikomot, majd meghintjük a maradék sajttal. Rátesszük a másik szelet kenyeret, paradicsomos felével lefelé. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd a szendvics mindkét felét szép aranybarnára sütjük.
A sonkás szendvicshez szintén megpirítjuk egy-egy oldalát a kenyérnek, majd összekeverjük a krémsajtot a mustárral, és rákenjük a pirult kenyérfelekre. Reszelt füstölt sajtot halmozunk az egyik kenyér aljára, majd erre kerül a szeletelt sonka és a feldarabolt olajbogyó. A tetejét reszelt parmezánnal hintjük meg, a másik, krémsajtos felére pedig oregánót szórunk, és rá is borítjuk, arccal lefelé a sonkás-sajtos részre. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd a szendvics mindkét felét szép aranybarnára sütjük.
A paradicsomsalátához a burratát egy tál közepébe tesszük, köré pedig a tetszés szerinti formákra felvágott paradicsomot helyezzük. Meghintjük apróra vágott pisztáciával, valamint meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, néhány levél bazsalikomot tépünk rá, és megszórjuk nagy szemű sóval.
Ha tetszett a grilled cheese szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!