Hirdetés
Bespájzolva

A kedvenc szendvicseink

Hozzávalók

Quesadilla (2 darabhoz)

A quesadillához

4 db tortilla lap (lisztes alapú)
0.33 db piros kaliforniai paprika
0.33 db sárga kaliforniai paprika
0.33 db zöld kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
2 ek olívaolaj
2 marék bébispenót
½ csipet só
1 késhegynyi őrölt római kömény
3 marék reszelt zsíros sajt

A salsához

25 dkg koktélparadicsom
½ fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss koriander
1 ek chili paprika felkarikázva (elhagyható)
½ db lime leve (vagy citrom)
1 csipet só

Pulled Pork szendvics (4 személyre)

A húshoz

2 kg sertéslapocka
4 ek só
2 ek durvára tört bors
3 ek édes fűszerpaprika
1 csapott ek füstöltpaprika
1 ek fokhagyma granulátum
2 ek szárított kakukkfű
1 ek szárított majoranna
½ ek cayanne bors (elhagyható)
10 dkg barna cukor
3 - 4 ek vörösborecet
4 dl víz

A saláthához

0.25 fej lilakáposzta
1 db nagy sárgarépa
2 db újhagyma
1 ½ ek majonéz
1 ½ ek tejföl (vagy natúr joghurt)
½ ek méz
0.25 tk fehérbors
½ db citrom leve
1 csipet só

Az összeállításhoz

3 - 4 db nagy burgonya
3 ek olívaolaj
4 db hamburger buci
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

A kedvenc szendvicseink

Igazán menő szendvicseket hoztunk el nektek és nem, itt most nem a kirándulásra csomagolt sajtos-sonkás szendóra kell gondolni. Lesz itt egy nagyon sajtos, zöldséges quesadilla és a méltán híres, amerikai Pulled Pork szendvics. Egy szóval laktató, izgalmas szendvicsek nem csak uzsonnára. Próbáljátok ki őket, mert baromi jók!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Quesadilla (2 darabhoz)

A quesadillához

4 db tortilla lap (lisztes alapú)
0.33 db piros kaliforniai paprika
0.33 db sárga kaliforniai paprika
0.33 db zöld kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
2 ek olívaolaj
2 marék bébispenót
½ csipet só
1 késhegynyi őrölt római kömény
3 marék reszelt zsíros sajt

A salsához

25 dkg koktélparadicsom
½ fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss koriander
1 ek chili paprika felkarikázva (elhagyható)
½ db lime leve (vagy citrom)
1 csipet só

Pulled Pork szendvics (4 személyre)

A húshoz

2 kg sertéslapocka
4 ek só
2 ek durvára tört bors
3 ek édes fűszerpaprika
1 csapott ek füstöltpaprika
1 ek fokhagyma granulátum
2 ek szárított kakukkfű
1 ek szárított majoranna
½ ek cayanne bors (elhagyható)
10 dkg barna cukor
3 - 4 ek vörösborecet
4 dl víz

A saláthához

0.25 fej lilakáposzta
1 db nagy sárgarépa
2 db újhagyma
1 ½ ek majonéz
1 ½ ek tejföl (vagy natúr joghurt)
½ ek méz
0.25 tk fehérbors
½ db citrom leve
1 csipet só

Az összeállításhoz

3 - 4 db nagy burgonya
3 ek olívaolaj
4 db hamburger buci
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Quesadilla

A paprikákat csíkokra, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük a zöldségeket. Magas lángon, ritkán rázogatva, addig pirítjuk őket, amíg a paprikák el nem kezdenek pirulni. Ekkor hozzáadjuk a bébispenótot, összeforgatjuk és kissé megsózzuk és megszórjuk római köménnyel. 1-2 percig sütjük az egészet, figyelve, hogy még ropogósak maradjanak, majd egy tányérba félretesszük. Közepesre vesszük a lángot, beleteszünk egy tortilla lapot, rajta elterítjük a reszelt sajt kb. 1/4-ét, arra jöhet a zöldségek fele, amit még egy adag sajttal szórunk meg, végül befedjük egy másik tortillával és kissé összenyomjuk. Ha megsült az alsó tortilla lap, akkor óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Végül egy deszkán felnegyedeljük és házi salsával tálaljuk.

Salsa

A salsához késes aprítóba tesszük a félbe vágott koktélparadicsomot, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát, fokhagymát, koriandert, chili paprikát, sót és a lime levét. Az egészet, pár másodperc alatt, pulzáló mozdulatokkal, rusztikus állagúvá aprítjuk.

Pulled Pork szendvics

Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga. A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.

A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.

A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.

img_0079.jpg

Ha ezek között sem találtad volna meg a kedvenc szendvicses, akkor csekkolt le a legtutibb bánh mi szendvicset. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások