Hozzávalók
Quesadilla (2 darabhoz)
A quesadillához
- 4 db tortilla lap (lisztes alapú)
- 0.33 db piros kaliforniai paprika
- 0.33 db sárga kaliforniai paprika
- 0.33 db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 marék bébispenót
- ½ csipet só
- 1 késhegynyi őrölt római kömény
- 3 marék reszelt zsíros sajt
A salsához
- 25 dkg koktélparadicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander
- 1 ek chili paprika felkarikázva (elhagyható)
- ½ db lime leve (vagy citrom)
- 1 csipet só
Pulled Pork szendvics (4 személyre)
A húshoz
- 2 kg sertéslapocka
- 4 ek só
- 2 ek durvára tört bors
- 3 ek édes fűszerpaprika
- 1 csapott ek füstöltpaprika
- 1 ek fokhagyma granulátum
- 2 ek szárított kakukkfű
- 1 ek szárított majoranna
- ½ ek cayanne bors (elhagyható)
- 10 dkg barna cukor
- 3 - 4 ek vörösborecet
- 4 dl víz
A saláthához
- 0.25 fej lilakáposzta
- 1 db nagy sárgarépa
- 2 db újhagyma
- 1 ½ ek majonéz
- 1 ½ ek tejföl (vagy natúr joghurt)
- ½ ek méz
- 0.25 tk fehérbors
- ½ db citrom leve
- 1 csipet só
Az összeállításhoz
- 3 - 4 db nagy burgonya
- 3 ek olívaolaj
- 4 db hamburger buci
A kedvenc szendvicseink
Hozzávalók
Quesadilla (2 darabhoz)
A quesadillához
- 4 db tortilla lap (lisztes alapú)
- 0.33 db piros kaliforniai paprika
- 0.33 db sárga kaliforniai paprika
- 0.33 db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 marék bébispenót
- ½ csipet só
- 1 késhegynyi őrölt római kömény
- 3 marék reszelt zsíros sajt
A salsához
- 25 dkg koktélparadicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander
- 1 ek chili paprika felkarikázva (elhagyható)
- ½ db lime leve (vagy citrom)
- 1 csipet só
Pulled Pork szendvics (4 személyre)
A húshoz
- 2 kg sertéslapocka
- 4 ek só
- 2 ek durvára tört bors
- 3 ek édes fűszerpaprika
- 1 csapott ek füstöltpaprika
- 1 ek fokhagyma granulátum
- 2 ek szárított kakukkfű
- 1 ek szárított majoranna
- ½ ek cayanne bors (elhagyható)
- 10 dkg barna cukor
- 3 - 4 ek vörösborecet
- 4 dl víz
A saláthához
- 0.25 fej lilakáposzta
- 1 db nagy sárgarépa
- 2 db újhagyma
- 1 ½ ek majonéz
- 1 ½ ek tejföl (vagy natúr joghurt)
- ½ ek méz
- 0.25 tk fehérbors
- ½ db citrom leve
- 1 csipet só
Az összeállításhoz
- 3 - 4 db nagy burgonya
- 3 ek olívaolaj
- 4 db hamburger buci
Quesadilla
A paprikákat csíkokra, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük a zöldségeket. Magas lángon, ritkán rázogatva, addig pirítjuk őket, amíg a paprikák el nem kezdenek pirulni. Ekkor hozzáadjuk a bébispenótot, összeforgatjuk és kissé megsózzuk és megszórjuk római köménnyel. 1-2 percig sütjük az egészet, figyelve, hogy még ropogósak maradjanak, majd egy tányérba félretesszük. Közepesre vesszük a lángot, beleteszünk egy tortilla lapot, rajta elterítjük a reszelt sajt kb. 1/4-ét, arra jöhet a zöldségek fele, amit még egy adag sajttal szórunk meg, végül befedjük egy másik tortillával és kissé összenyomjuk. Ha megsült az alsó tortilla lap, akkor óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Végül egy deszkán felnegyedeljük és házi salsával tálaljuk.
Salsa
A salsához késes aprítóba tesszük a félbe vágott koktélparadicsomot, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát, fokhagymát, koriandert, chili paprikát, sót és a lime levét. Az egészet, pár másodperc alatt, pulzáló mozdulatokkal, rusztikus állagúvá aprítjuk.
Pulled Pork szendvics
Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga. A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.
A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.
A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.
Ha ezek között sem találtad volna meg a kedvenc szendvicses, akkor csekkolt le a legtutibb bánh mi szendvicset.