Hozzávalók
- 1 egész grillcsirke
A szószhoz
- 150 g majonéz
- 10 g friss kapor
- 10 g friss petrezselyem
- 10 g friss tárkony
- 10 g friss snidling
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp chiliszósz
Az összeállításhoz
- 4 db császárzsömle
- 2 db paradicsom
- 8 szelet bacon
- 4 levél római saláta
- 1 fej lilahagyma
A legtutibb grillcsirkés szendvics
Hozzávalók
- 1 egész grillcsirke
A szószhoz
- 150 g majonéz
- 10 g friss kapor
- 10 g friss petrezselyem
- 10 g friss tárkony
- 10 g friss snidling
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp chiliszósz
Az összeállításhoz
- 4 db császárzsömle
- 2 db paradicsom
- 8 szelet bacon
- 4 levél római saláta
- 1 fej lilahagyma
A baconszeleteket 180 fokra előmelegített sütőben egy nagy tepsin, két sütőpapír közt, egy másik tepsivel lenyomatva, 15 perc alatt ropogósra sütjük. A grillcsirkét darabjaira szedjük. Elkészítjük a zöldfűszeres majonézt: minden növényt apróra vágunk, és beleszórjuk a majonézbe, majd belefacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk. Beletörjük a fokhagymát és néhány csepp chiliszósszal tesszük pikánssá.
Előkészítjük a zöldségeket: a paradicsomot felkarikázzuk, a római salátát felcsíkozzuk, a lilahagymát felkarikázzuk. Összeállítjuk a szendvicseket: a zsömle mindkét oldalát megkenjük a zöldfűszeres majonézzel, alulra kerül a felcsíkozott saláta, erre a tépett grillcsirke, 1 szelet paradicsom és 1 karika lilahagyma, 2 szelet pirított bacon szigorúan X-alakban, mert úgy néz ki a legjobban, majd a zsömle teteje.
Ha még tippeket szeretnétek a grillcsirke felhasználására, akkor csekkoljátok ezeket a kajákat is: