Hozzávalók
A kiflihez
- 225 ml szobahőmérsékletű tej
- 30 g cukor
- 15 g élesztő
- 500 g liszt
- 1 db tojás
- 1 ek só
- 75 g szobahőmérsékletű olvasztott vaj
- 1 db tojás a lekenéshez
- 4 - 5 ek egész mák
Az összeszereléshez
- 9 db virsli
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 db paradicsom
- 4 - 5 db savanyú uborka
- mustár
- ízlés szerint pepperoni
- a tálaláshoz sült krumpli
Hozzávalók
A kiflihez
- 225 ml szobahőmérsékletű tej
- 30 g cukor
- 15 g élesztő
- 500 g liszt
- 1 db tojás
- 1 ek só
- 75 g szobahőmérsékletű olvasztott vaj
- 1 db tojás a lekenéshez
- 4 - 5 ek egész mák
Az összeszereléshez
- 9 db virsli
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 db paradicsom
- 4 - 5 db savanyú uborka
- mustár
- ízlés szerint pepperoni
- a tálaláshoz sült krumpli
A kiflihez az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy tálban a liszttel, sóval, vajjal, tojással és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Ezután a tetejét megszórjuk egy kis liszttel és konyharuhával letakarjuk. 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán 90 grammos bucikat formázunk belőle. Egy kis vágódeszkával henger alakúra formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, letakarva, 30 percig kelesztjük őket.
A tojást egy kevés vízzel egy villával elkeverjük, lekenjük a bucik tetejét és megszórjuk mákkal. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra, úgy, hogy egy tálat rakunk az aljára, amibe aztán forró vizet öntünk. Az így keletkező gőzben sütjük a hot dog kifliket 10 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Amíg sül, a virslit megfőzzük, vékonyra szeleteljük a hagymát, paradicsomot, uborkát és a pepperonit. A kihűlt bucikat elfelezzük, nyomunk rá egy kis mustárt, beletesszük a hagymát, paradicsomot, uborkát, pepperonit, majd a virslit és megismételjük a zöldségekkel és a mustárral. Sült krumplival tálaljuk.