A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db croissant
- pár friss salátalevél
- jó minőségű szeletelt sonka
- sajtszeletek
- paradicsomszeletek
A majonézhez:
- 3 db tojás
- 1 tk mustár
- ½ db citrom kifacsart leve
- só
- 400 ml olaj
A majonézes pesztóhoz:
- 3 ek majonéz
- 3 ek zöld pesztó
A sajtkrémhez:
- 150 g vörös cheddar sajt
- 1 tk étkezési keményítő
- 60 ml tejszín
Croissant szendvics házi majonézzel felturbózva
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db croissant
- pár friss salátalevél
- jó minőségű szeletelt sonka
- sajtszeletek
- paradicsomszeletek
A majonézhez:
- 3 db tojás
- 1 tk mustár
- ½ db citrom kifacsart leve
- só
- 400 ml olaj
A majonézes pesztóhoz:
- 3 ek majonéz
- 3 ek zöld pesztó
A sajtkrémhez:
- 150 g vörös cheddar sajt
- 1 tk étkezési keményítő
- 60 ml tejszín
A majonézhez egy magasabb falú edénybe ütjük a tojásokat. Mehet hozzá a mustár, citromlé, só és végül az olaj. Botmixerrel krémesítjük úgy, hogy nem mozgatjuk a botmixert közben, csak a végén amikor már krémes a majonéz. A szendvicskrémhez fele-fele arányban összekeverünk majonézt és zöld pesztót. A sajtkrémhez a sajtot egy lábasba reszeljük, a keményítővel és tejszínnel kevergetve pár perc alatt összeolvasztjuk, hogy mártás állagú legyen. A szendvicsekhez a croissant-okat félbevágjuk, az alsó felüket megkenjük a sajtszósszal, erre kerül pár salátalevél, sonkaszeletek, sajt, pár szelet paradicsom. végül a pesztós majonézzel megkent croissant tetővel zárjuk a sort és már kész is!