Hirdetés

Croque monsieur, a maradékmentés jegyében

Hozzávalók

3
szendvicshez
+
6 szelet maradék kalács
50 g vaj
200 g maradék sonka
150 g trappista sajt

A besamelhez

20 g vaj
20 g liszt
300 ml tej
só, bors
szerecsendió
50 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Croque monsieur, a maradékmentés jegyében

Általában húsvétról sok sonka és kalács szokott maradni, éppen ezért szinte bármilyen reggelit össze lehet belőlük dobni, pl. a franciák kedvenc melegszendvicsét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

3
szendvicshez
+
6 szelet maradék kalács
50 g vaj
200 g maradék sonka
150 g trappista sajt

A besamelhez

20 g vaj
20 g liszt
300 ml tej
só, bors
szerecsendió
50 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A kalácsot megpirítjuk a vajban. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk rajta  a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belereszeljük a sajtot.

Croque monsieur

A kalácsok felét egy tepsire rakjuk, erre jöhet a sonka, a reszelt sajt fele, a kalácsok másik fele, majd a besamel és a maradék sajt. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett a maradékmentő Croque monsieur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások