Hozzávalók
- 6 szelet maradék kalács
- 50 g vaj
- 200 g maradék sonka
- 150 g trappista sajt
A besamelhez
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 300 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 50 g trappista sajt
Croque monsieur, a maradékmentés jegyében
Hozzávalók
- 6 szelet maradék kalács
- 50 g vaj
- 200 g maradék sonka
- 150 g trappista sajt
A besamelhez
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 300 ml tej
- só, bors
- szerecsendió
- 50 g trappista sajt
A kalácsot megpirítjuk a vajban. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belereszeljük a sajtot.
A kalácsok felét egy tepsire rakjuk, erre jöhet a sonka, a reszelt sajt fele, a kalácsok másik fele, majd a besamel és a maradék sajt. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett a maradékmentő Croque monsieur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!