Hirdetés
Karácsonyi menü

Deluxe csirkecombos szendvics - Amitől jól fogsz lakni!

Hozzávalók

8
szendvicshez
+
8 db csirke felsőcomb   
3 fej vöröshagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma  
100 ml olaj
bors
kakukkfű
8 db császárzsemle

A babkrémhez

1 doboz natúr vörösbab konzerv (kb. 250 g)
1 púpozott tk füstölt paprika
1 tk római kömény
1 tk őrölt koriander

A lecsós részhez

2 fej vöröshagyma
3 - 4 db zöld paprika
3 - 4 db paradicsom  
1 púpozott tk pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Deluxe csirkecombos szendvics - Amitől jól fogsz lakni!

A laktató szendvicsekből sosem elég, éppen ezért most hoztunk egy csirkecombos változatot, ami annyira jó, hogy napokig tudnánk még ebédre is ezt kajálni. Fejenként kettőt ajánlunk belőle, eggyel úgysem fogjátok beérni. Ennyi infó éppen elég róla, szóval lássatok is hozzá a recepthez és szendvicsezzetek egy jót!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

8
szendvicshez
+
8 db csirke felsőcomb   
3 fej vöröshagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma  
100 ml olaj
bors
kakukkfű
8 db császárzsemle

A babkrémhez

1 doboz natúr vörösbab konzerv (kb. 250 g)
1 púpozott tk füstölt paprika
1 tk római kömény
1 tk őrölt koriander

A lecsós részhez

2 fej vöröshagyma
3 - 4 db zöld paprika
3 - 4 db paradicsom  
1 púpozott tk pirospaprika
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


3 fej vöröshagymát és a fokhagyma felét rusztikus szeletekre vágjuk és egy sütőtál alján megágyazunk vele a csirkéknek. A húst sózzuk borsozzuk, csipet kakukkfűvel fűszerezzük és a hagymára helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük.

Fotó: Puskás Nóri

1 fej vöröshagymát kockára vágunk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket: füstölt paprika, római kömény, koriander, só, bors és mehet rá a levével együtt mixelt, vagy tört bab, valamint a maradék fokhagyma. Addig pirítjuk, míg krémes, sűrű kenhető krémmé válik. Kb. 3 evőkanál olajban elkezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és mehet rá a cikkekre vágott paradicsom, majd a lecsónak vágott zöld paprika. Összerottyantjuk, majd ha ez is elkészült, kezdődhet a tálalás. A combokból kivesszük a csontot, porcot, és a bőrével lefordítva alaposan megpirítjuk. A császárzsemlét megpirítjuk, alsó felét megkenjük a sült babpürével, mehet rá a csirkecomb, a csirke alatt megsült hagyma, és egy kanál lecsó, majd a tetejével lezárjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások