Hirdetés
Bespájzolva

Deluxe rántott húsos szendvics és almás cobbler

Hozzávalók

Zé deluxe rántotthúsos szendvicse (2 szendvicshez)

A kovászos uborkasalátához

3 db kovászos uborka
2 ek majonéz
Kevés friss kapor
Kevés snidling
1 csapott tk porcukor
½ db citrom leve

A sörtésztában sült csirkecsíkokhoz

1 púpozott ek keményítő
3 púpozott ek liszt
½ csomag sütőpor
Só, bors
1 db nagy tojás
2 ½ dl jéghideg sör
35 dkg csirkemell filé

Az összeállításhoz

2 db buci/zsemle/császárzsemle
8 dkg cheddar, vagy más jól olvadó sajt
4 - 5 db salátalevél

Almás-körtés cobbler (4 főre)

3 db körte
3 db alma
2 ek étkezési keményítő
2 ek barnacukor
½ tk fahéj
½ db narancs leve
½ db citrom leve + héja
25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1 ½ dl tejszín
pici só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Deluxe rántott húsos szendvics és almás cobbler

Ha hétvégén megéhezel és nem tudod eldönteni, hogy édeset vagy sósat ennél szívesen, akkor készítsd el Zé extra csirkés szendvicsét, utána pedig az almás cobblert. Egyikkel sem tudsz hibázni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Zé deluxe rántotthúsos szendvicse (2 szendvicshez)

A kovászos uborkasalátához

3 db kovászos uborka
2 ek majonéz
Kevés friss kapor
Kevés snidling
1 csapott tk porcukor
½ db citrom leve

A sörtésztában sült csirkecsíkokhoz

1 púpozott ek keményítő
3 púpozott ek liszt
½ csomag sütőpor
Só, bors
1 db nagy tojás
2 ½ dl jéghideg sör
35 dkg csirkemell filé

Az összeállításhoz

2 db buci/zsemle/császárzsemle
8 dkg cheddar, vagy más jól olvadó sajt
4 - 5 db salátalevél

Almás-körtés cobbler (4 főre)

3 db körte
3 db alma
2 ek étkezési keményítő
2 ek barnacukor
½ tk fahéj
½ db narancs leve
½ db citrom leve + héja
25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1 ½ dl tejszín
pici só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Zé deluxe rántotthúsos szendvicse

Két dologtól lesz igazán meggyőző ez a szendvics: az egyik a kovászos uborka saláta, a másik pedig a ropogós sörtésztában megsütött csirkecsíkok. Jó, azért a bucira rásütött cheddar sajt sem gyenge, az összhatás azonban egészen egyszerűen frenetikus.

Az uborkasalátával kezdjük. Ehhez az uborkákat kis kockákra vagdossuk és beledobjuk egy tálba. Hozzádobjuk a kovászos uborka mellett megsavanyodott kis fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a majonézt, majd beízesítjük a finomra vágott kaporral, snidlinggel, a porcukorral és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és már meg is vagyunk. Dobjuk be a hűtőbe, amíg megsütjük a csirkéket.

img_7797.jpg

Ehhez előszöris összeállítjuk a sörtészta alapját. Egy tálba tesszük a száraz hozzávalókat, az egész tojást, majd a sörből kb fél decit. Ezt elkezdjük csomómentesre keverni, majd ha ez megvan, jöhet a többi sör. Ha elértük a palacsinta tészta szerű állagot, akkor rátérhetünk a csirkékre. Ehhez a csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, majd egy sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk az egészet. Belemártjuk a sörtésztába a csirkecsíkokat és 180 fokosra hevített olajba dobjuk őket, ahol addig bent is maradnak, amíg nem kapnak szép aranybarna színt. A ropogósra sült csirkecsíkokat félretesszük egy itatóspapírra és már jöhet is az összeállítás!

img_7808.jpg

Ehhez félbevágjuk a zsemlénket és mindkét felét alaposan megpakoljuk reszelt cheddar sajttal és arccal lefelé beledobjuk őket egy forróra hevített, száraz serpenyőbe. A sajt rövid idő alatt rásül a zsömlére: egy lapátkával alájuk nyúlunk és figyelve, hogy ne vessünk véget a zsömle és a sült sajtréteg csodálatos barátságának, az egészet egy határozott mozdulattal egy vágódeszkára, vagy a tányérunkra hajítjuk. A zsömlére pakolunk egy kevés salátát, a csirkecsíkokból jónéhány darabot, majd az egészet megkoronázzuk a kovászos uborkás salátával. Végül a bucink tetejével zárjuk az etűdöt és már készen is vagyunk! Jöhet a desszert.

Almás-körtés cobbler

img_7947.jpg

Szaftos gyümölcsök, rajta pedig egy ropogós kekszréteg – a kettő összesül és így készül a világ egyik legnépszerűbb, legfinomabb és legegyszerűbb sütije.

A gyümölcsök magházát eltávolítjuk és kis kockákra vágva bedobjuk őket egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a keményítővel, majd hozzáadjuk a citrom és narancs levét, valamint a citrom lereszelt héját. Az egészet alaposan összeforgatjuk, félretesszük és összedobjuk a tésztát.

Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a hideg vajat. Kézzel, vagy egy robotgép segítségével addig keverjük, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. A tejszínben elkeverjük a tojást, majd ezt is a morzsás alaphoz adjuk. Egy újabb keverés következik és már meg is van a tésztánk.

A tésztából kupacokat dobálunk a gyömölcsök tetejére. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral és mehet is be az egész a sütőbe 180 fokra 45-50 percre, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások