Hirdetés
Hirdetés

Despacito Hamburger, az év slágerkajája

Hirdetés

Ti is iszonyatosan unjátok már az év slágerének kikiáltott Despacito-t? Ti sem értitek, hogy ebből az összetákolt iszonyatból hogyan lett a világ legnézettebb YouTube videója? Ennek ellenére ti is kívülről fütyürészitek a refrént, és ti is ott voltatok a Deszpaszi tó átúszásán? Nos, akkor ez a kaja nektek lett kitalálva. A legfülledtebb Puerto Rico-i éjszakák hangulatát idéző hamburgerben minden benne van, ami ahhoz kell, hogy ti is Latin Amerikában érezzétek magatokat. És ha ettől a borzalmas mondattól még nem fojt ki a szemetek, akkor nézzétek meg a videót is!

Hozzávalók (3 Despacito hamburgerhez)

A hamburger húshoz:

  • 500 g darált marhahús
  • valamilyen reszelhető sajt
  • 1 tk szárított oregano
  • 1 mk szárított kakukkfű
  • fél mk őrölt szegfűszeg
  • fél mk őrölt fahéj
  • 1 mk római kömény
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 tk só
  • 1 mk bors
  • 3 tk füstöl pirospaprika

Az avokádókrémhez:

  • 2 avokádó
  • friss koriander
  • 200 g koktél paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A karamellizált hagymához:

  • 2 fehérhagyma/vöröshagyma
  • 100 ml rum
  • 100 g barna cukor
  • Só, bors
  • 1 lime
  • worcester szósz
  • Tabasco szósz

Először a hús fűszerkeverékét készítjük el. Ehhez az összes fűszert összekeverjük, majd az egészet a darált marhahúshoz adjuk. Összegyúrjuk jó alaposan, majd félretesszük pihenni és haladunk tovább.
Az avokádókrémhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba és villával összetörjük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott koktélparadicsomot, a finomra aprított lilahagymát, beletörjük a fokhagymát, majd sóval, borssal, egy lime levével ízesítjük és alaposan összekeverjük az egészet.

Fotó: Fördős Peti

A hagymát szeletekre vágjuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a rumot (nem üvegből, hanem pohárból locsoljuk bele, így nagyobb az esély a túlélésre!) és a konyhánk méretétől, valamint a bátorságunk mértékétől függően flambírozásba kezdünk. Ezután jöhet bele a cukor, majd sóval, borssal, valamilyen csípős szósszal, limelével­­ és worcester szósszal ízesítjük. Ha összerottyant az egész és a cukor karamelizálódott, akkor félretesszük ezt is.A befűszerezett húsból 12-15 dkg tömegű pogácsákat formázunk, majd ezeket forró serpenyőben, kevés olajon elkezdjük kisütni. 3-4 perc sütögetés után jöhet a fordítás, majd rászórjuk a reszelt sajtot és ha szépen ráolvadt, akkor már jöhet is a burger összeszerelése.

Egy lepirított burger buci aljára kenjük az avokádókrémet, majd erre dobjuk a húst. Ráhalmozzuk a hagymát, majd a szintén avokádóval megkent bucitetővel zárjuk az etűdöt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások