Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A húspogácsához:

600 g darált sertéshús
1 ek füstölt pirospaprika
1 ek cayenne bors
bors

A káposztasalátához:

200 g fejes káposzta
1 db alma
1 szál újhagyma
100 g majonéz
50 g mustár
25 g barnacukor

A fehér BBQ szószhoz:

200 g majonéz
50 g almaecet
1/2 db citrom kifacsart leve
1 ek barnacukor
2 tk bors
1 tk ecetes torma
1 gerezd zúzott fokhagyma

A kandírozott paprikához:

200 g jalapeno
100 g almaecet
200 g barnacukor
2 db lime kifacsart leve

Az összeállításhoz:

4 db hamburgerzsemle
4 szelet gouda sajt
8 szelet bacon
Hirdetés

Ebbe az ALABAMA BURGERBE csak izgalmas dolgok kerültek!

Ez a nem hétköznapi sertésburger kiváló Dél-USA-béli hangulatot teremt a különleges fehér BBQ szószával és egyéb izgalmas feltéteivel együtt!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A húspogácsához:

600 g darált sertéshús
1 ek füstölt pirospaprika
1 ek cayenne bors
bors

A káposztasalátához:

200 g fejes káposzta
1 db alma
1 szál újhagyma
100 g majonéz
50 g mustár
25 g barnacukor

A fehér BBQ szószhoz:

200 g majonéz
50 g almaecet
1/2 db citrom kifacsart leve
1 ek barnacukor
2 tk bors
1 tk ecetes torma
1 gerezd zúzott fokhagyma

A kandírozott paprikához:

200 g jalapeno
100 g almaecet
200 g barnacukor
2 db lime kifacsart leve

Az összeállításhoz:

4 db hamburgerzsemle
4 szelet gouda sajt
8 szelet bacon

A káposztasalátához felcsíkozzuk a káposztát, az újhagymát és az almát (magok nem kellenek bele), majd egy másik edényben összekeverjük a többi hozzávalót, az öntetet ráöntjük a salátára, alaposan elkeverjük. A fehér barbecue szósz hozzávalóit alaposan elkeverjük. A kandírozott paprikához a jalapenot/hegyes erős paprikát felkarikázzuk, majd egy lábosba öntjük a többi hozzávalót és összeforraljuk, míg a cukor fel nem oldódik. Beleöntjük a paprikát, és 10-15 percig közepes lángon kavargatjuk, majd leszűrjük a paprikákat.

A darált sertéshúst alaposan összekeverjük a fűszerekkel, pici pihentetés után 4 pogácsát formázunk belőle. Közepes lángon serpenyőben megsütjük a baconszeletek mindkét oldalát. A bacon visszamaradt zsírján a húspogácsák mindkét oldalát közepes lángon 5-5 percig sütjük – fontos, hogy jól süljön át. A második oldalra egy szelet gouda sajtot olvasztunk. A maradék zsíron megpirítjuk a félbevágott zsömlék belső felét. Az összerakás a következőképpen néz ki: a pirult zsömle aljára kanalazunk egy nagy adag káposztasalátát, erre kerül a hús, 2 szelet bacon, valamint a kandírozott paprika. A zsömle tetejét a fehér BBQ szósszal kenjük meg gazdagon és kész is vagyunk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások