Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+
8 szelet szendvicskenyér
8 szelet holland maasdamer sajt
100 g vaj

A hagymás grillezett gombához

200 g csiperkegomba
2 fej lilahagyma

A szószhoz

150 g majonéz
50 g ketchup
25 g mustár
25 g chiliszósz
4 - 5 löttyintésnyi worcester szósz
5 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Erdei grilled cheese szendvics

Ez a grillezett sajtos szendó a természet ízeit eleveníti meg, ráadásul húsmentes formában – a végeredmény pedig egész egyszerűen imádnivaló!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+
8 szelet szendvicskenyér
8 szelet holland maasdamer sajt
100 g vaj

A hagymás grillezett gombához

200 g csiperkegomba
2 fej lilahagyma

A szószhoz

150 g majonéz
50 g ketchup
25 g mustár
25 g chiliszósz
4 - 5 löttyintésnyi worcester szósz
5 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A lilahagymát és a gombát felszeleteljük és közepes lángon egy kevés olajon serpenyőben megpároljuk őket. A végén egy kicsit lepiríthatjuk, de alapvetően inkább legyen puha, mint ropogós. A szószhoz az összetevőket alaposan összekeverjük. A szendvicskenyereket párosával egymás mellé tesszük, és a következő sorrendben megtöltjük őket: kenyér-maasdamer sajt-grillezett gomba és hagyma-maasdamer sajt-kenyér. Így kapunk 4 töltött szendvicset,

A serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, és beletesszük a szendvicseket, hogy a külső oldalukat bevonja a vaj. Ha eléri az aranybarna színvilágot, akkor újabb adag vaj, és következik a második oldal, és ezt végigcsináljuk a további három szendviccsel is. Miután megvan, félbevágva, a szósz kíséretében tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások