Hirdetés
Karácsonyi menü

Ez a világ legjobb sertésburgere!

Ez a világ legjobb sertésburgere!

Ez a burger felülír mindent, amit eddig a sertésburgerekről gondoltatok. Tökéletesen eltalált fűszerek, párolt káposzta, mustármártás - minden együtt van ahhoz, hogy a címben található állítás tökéletesen igaznak bizonyuljon. De teszteljétek le, itt van a recept hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

A húspogácsához

500 g darált sertés hús
2 tk pirospaprika
3 tk majoranna
2 tk kömény
2 tk fokhagyma granulátum
só, bors
5 szelet bacon

A párolt káposztához

½ ek cukor
1 fej vöröshagyma
1 fej lilakáposzta
½ ek ecet

A mustármártáshoz

4 dl alaplé (lehet bolti)
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 tk ír / angol mustár
1 tk magos mustár
1 ek méz
1 tk kukoricakeményítő

Az összepakoláshoz

Hamburger buci
Ementáli sajt
Vaj a buci pirításhoz
Olaj a hús sütéséhez
1 karika paradicsom
Kevés snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

[1] A húst alaposan befűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont is, összegyúrjuk és félretesszük. [2] Egy felhevített lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd cukrot karamellizálunk rajta. Megdinszteljük rajta a hagymát, majd a felvágott káposztát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és hozzáadunk 0,5-1 ek ecetet. Lefedve addig pároljuk, amíg olyan íze nem lesz, mint a nagymamátok párolt káposztájának.

img_7244.jpg

[3] Az alaplevet egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, majd a mustárokat és a mézet. Jól elkeverjük, beforraljuk és hozzáadjuk a keményítőt is. Megsózzuk.

img_7242.jpg

[4] A bucikat vajon lepirítjuk. Egy nem túlságosan forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük rajta a húst. Fontos, hogy a sertéshúst a marhával ellentétben teljesen át kell sütni. A hús tetejére teszünk 1-1 szelet ementáli sajtot, majd lefedjük a húsokat egy erre alkalmas eszközzel, hogy a sajt is tökéletesen ráolvadjon.

[5] A burgert összerakjuk és kulturáltan elfogyasztjuk.

img_7253.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások