Hozzávalók
A fajitashoz
- 3 db kaliforniai paprika
- 20 ml olaj
- 1 - 2 tk fokhagymapor
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ tk Cayenne-bors
- 2 tk chilipehely (ízlés szerint)
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk barna cukor
- só
- 2 - 3 ek tejföl
A húspogácsához
- 500 g min. 20% zsírtartalmú marhahús
- só, bors
- 30 ml Worcester szósz
- 2 gerezd fokhagyma
A chimichurris majonézhez
- 150 g majonéz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 ág friss vagy 1 ek szárított oregánó
- 1 ek almaecet
- ½ db lime héja
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 levél szívsaláta
- 200 g reszelt cheddar sajt
Hozzávalók
A fajitashoz
- 3 db kaliforniai paprika
- 20 ml olaj
- 1 - 2 tk fokhagymapor
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ tk Cayenne-bors
- 2 tk chilipehely (ízlés szerint)
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk barna cukor
- só
- 2 - 3 ek tejföl
A húspogácsához
- 500 g min. 20% zsírtartalmú marhahús
- só, bors
- 30 ml Worcester szósz
- 2 gerezd fokhagyma
A chimichurris majonézhez
- 150 g majonéz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 ág friss vagy 1 ek szárított oregánó
- 1 ek almaecet
- ½ db lime héja
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 levél szívsaláta
- 200 g reszelt cheddar sajt
A fajitas burgerhez először is a kaliforniai paprikákat a forró grillre helyezzük, és a grill hőmérsékletétől függően 4-5 perc alatt feketedésig sütjük. A húst ízesítjük sóval, borssal, Worcester szósszal és reszelt fokhagymával, majd alaposan összedolgozzuk, és félretesszük.
A megsült paprikákat levesszük a grillről, és alufóliába csomagoljuk, majd félretesszük, míg elkészítjük a majonézt. Ehhez egy tálban összekeverjük a majonézt, az apróra vágott petrezselymet, az oregánót, az almaecetet és a lime héját.
A paprikák héját lekaparjuk, majd felcsíkozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzátesszük a paprikát, 1-2 perc pirítás után ízesítjük fokhagymaporral, római köménnyel, Cayenne-borssal, chilipehellyel, pirospaprikával és barna cukorral. Sózzuk, majd rákanalazzuk a tejfölt, és 1-2 perc alatt összeforraljuk.
A húsból 250 g-os pogácsákat formázunk, és a forró grillen, a kívánt készültségi foktól függően, oldalanként 4-6 perc alatt meggrillezzük. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, és azokat is a grillre tesszük. Oldalanként kb. 1 percig sütjük, majd levesszük a rácsról, és összeállítjuk a hamburgereket.
A zsemle alját megkenjük a fűszeres majonézzel, ráhelyezzük a salátaleveleket és a húst, kanalazunk rá a paprikás raguból, megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a zsemle “kalapját” is.
- Előkészítés: 20 perc
- Elkészítés: 15 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett a fajitas burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!