Hozzávalók
A karamellizált hagymához
- 3 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 80 ml étolaj
- só, bors
- 1 tk méz
A mártáshoz
- 2 db szardella
- 1 ek kapribogyó
- 3 ek majonéz
- 1 ek méz
- 2 tk mustár
- só, bors
A rántott kecskesajthoz
- 200 g keményebb kecskesajt
- 4 ek finomliszt
- 2 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 2 db hamburger marhahúspogácsa
- só, bors
- 1 tk étolaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 ek vaj
- 40 g madársaláta
Hozzávalók
A karamellizált hagymához
- 3 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 80 ml étolaj
- só, bors
- 1 tk méz
A mártáshoz
- 2 db szardella
- 1 ek kapribogyó
- 3 ek majonéz
- 1 ek méz
- 2 tk mustár
- só, bors
A rántott kecskesajthoz
- 200 g keményebb kecskesajt
- 4 ek finomliszt
- 2 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 2 db hamburger marhahúspogácsa
- só, bors
- 1 tk étolaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 ek vaj
- 40 g madársaláta
A marhaburgerhez a hagymákat félfőre vágjuk, majd egy serpenyőben az étolajon közepes hőmérsékleten mélybarnára karamellizáljuk, végül sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a mézet is. A mártáshoz minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, és alaposan krémesre zúzzuk.
A kecskesajtokat liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben duplán bepanírozzuk, majd forró, kb. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük.
A marhahúst sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés étolajjal, majd a forró grillrácson oldalanként kb. 3 perc alatt megpirítjuk. A zsemléket félbevágjuk, majd mindkét oldalát megvajazzuk, és a grillen aranybarnára pirítjuk. A pirított zsemléket alul és felül is megkenjük a mártással, jöhet bele a karamellizált hagyma, a húspogácsa, a kecskesajt, a madársaláta és a tetejét ráhelyezve kész is vagyunk. Csapjatok mellé egy korsó pilsnert és jöhet az élvezet!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a fullextrás marhaburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!