Hirdetés

Fűszeres burger, sörös hagymával

Hozzávalók

4
darabhoz

Hozzávalók 4 darabhoz

A húspogácsához

600 g darált marhahús
2 mk pirospaprika
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt római kömény
1 mk őrölt bors
2 mk fokhagymapor
1 csipet őrölt fahéj
2 tk só

A karamellizált sörös hagymához

400 g salottahagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma
200 ml Soproni Démon sör
1 ek olívaolaj
50 ml szójaszósz
1 tk keményítő
2 ek pirított szezámolaj

Az összeszereléshez

8 szelet bacon
4 szelet paradicsom
2 ek szeletelt jalapeno paprika
2 ek angol mustár
8 szelet fél cm vastag grillsajt +liszt
1 marék friss spenót
4 db hamburgerzsömle
Hirdetés

Fűszeres burger, sörös hagymával

Egy újabb zseniális burger receptet hoztunk nektek, de most aztán tényleg nem kíméljük magunkat: a jó öreg fűszeres marhahúspogácsa most két ropogós sült sajt között csücsül, egy kis szaftos bacon és krémes, de a barna sörtől pikáns hagymamártás társaságában! :P
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz

Hozzávalók 4 darabhoz

A húspogácsához

600 g darált marhahús
2 mk pirospaprika
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt római kömény
1 mk őrölt bors
2 mk fokhagymapor
1 csipet őrölt fahéj
2 tk só

A karamellizált sörös hagymához

400 g salottahagyma
4 - 6 gerezd fokhagyma
200 ml Soproni Démon sör
1 ek olívaolaj
50 ml szójaszósz
1 tk keményítő
2 ek pirított szezámolaj

Az összeszereléshez

8 szelet bacon
4 szelet paradicsom
2 ek szeletelt jalapeno paprika
2 ek angol mustár
8 szelet fél cm vastag grillsajt +liszt
1 marék friss spenót
4 db hamburgerzsömle

A húspogácsa hozzávalóit alaposan összekeverjük és 150 grammos  darabokat formázunk belőle, majd pihentetjük.

Elkészítjük a karamellizált hagymát: megtisztítjuk és negyedeljük a hagymákat. Serpenyőt hevítünk és a felszeletelt fokhagymával együtt kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg jól meg nem karamellizálódnak. Ezután felöntjük a szójaszósszal, szezámolajjal, barna sörrel és felforraljuk. A keményítőt kikeverjük fél deci vízzel és ezzel sűrítjük be a mártást.

A félbevágott bucikat száraz, forró serpenyőben lepirítjuk majd kivesszük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon a baconszeleteket is megpirítjuk és kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kb. 2 cm vastagra lapított húspogácsákat és ezt is félretesszük. A sajtszeleteket lisztbe mártjuk és ugyanebben a serpenyőben aranybarnára sütjük a húsból kisült szafton.

Összeállítás: a bucik mindkét oldalát megkenjük vékonyan angol mustárral, az alsó felére teszünk a spenótlevelekből, erre jöhet a ropogós bacon, az egyik sült sajtszelet, majd a hamburgerhús. Erre tesszük rá a másik szelet sült sajtot, kanalazunk egy keveset a hagymamártásból és befejezzük pár szelet jalapeno paprikával és paradicsommal, majd rátesszük a buci kalapját és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások