Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
4 egész csirkecomb
300 ml kovászos uborka leve

Cajun rub:

2 tk kakukkfű
1 durva só
1 pirospaprika
1 vöröshagymapor
1 cayenne bors
1 fokhagymapor

Paprikadzsem

2 pritaminpaprika
50 ml fehérborecet
50 ml almaecet
5 ek cukor
3 ek barna cukor
10 g pektin (vagy dzsem fixáló)
1 friss chilipaprika
300 ml céklalé

Gofri:

1 kis édesburgonya
friss kakukkfű
1 tk sütőpor
1 tk só
100 g liszt
200 ml tej
2 tojás
Hirdetés

Gofriszendvics: kovászos uborka lében pácolt csirkecombbal és paprikazselével

Létezik egy nagyon beteg étel Amerikában, ami chicken and waffle, avagy csirke és gofri névre hallgat. Szabi barátunk most ennek a párosításnak a gondolatát vitte tovább és a csirkét kovászos uborka lébe pihentette, adott neki egy különösen finom fűszerkeveréket mindezt pedig egy paprikazselável tálalta. Őrült tettek sorozata, ami végül egy különösen finom ételt eredményezett. Bevállalós olvasóinknak kötelező darab!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
4 egész csirkecomb
300 ml kovászos uborka leve

Cajun rub:

2 tk kakukkfű
1 durva só
1 pirospaprika
1 vöröshagymapor
1 cayenne bors
1 fokhagymapor

Paprikadzsem

2 pritaminpaprika
50 ml fehérborecet
50 ml almaecet
5 ek cukor
3 ek barna cukor
10 g pektin (vagy dzsem fixáló)
1 friss chilipaprika
300 ml céklalé

Gofri:

1 kis édesburgonya
friss kakukkfű
1 tk sütőpor
1 tk só
100 g liszt
200 ml tej
2 tojás

A csirkecombokat 24 órára a kovászos uborka levében eltesszük a hűtőbe. Egy nap elteltével kivesszük őket a léből és papírtörlővel alaposan leitatjuk mindet. A rub hozzávalóit elkeverjük és szárazon belemasszírozzuk a combokba. Egy serpenyőt felmelegítünk és kevés olajon a fűszeres combokat minden oldalukon kicsit megpirítjuk, majd mehetnek egy tepsibe, megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel és irány a 175 fokra előmelegített sütő, kb. 35-40 perc.

A pritaminpaprikákat kicsumázzuk és felkockázzuk, a friss chilit szintén kimagozzuk és apróra vágjuk.  Egy közepes lábasba dobjuk a paprikákat, mehet rá a cukor és némi melegítést követően az ecet is. 1-2 perc forralás után ráöntjük a céklalevet és belekeverjük a pektint vagy egyéb zselésítő anyagot. Néhány percig forraljuk, amíg fel nem habzik, majd lehűtjük és üvegedényben hűtőbe tesszük, amíg össze nem áll a dzsem. 

A gofrihoz meghámozzuk és lereszeljük az édesburgonyát és összekeverjük a hozzávalókat úgy hogy a palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk és egy gofrisütőben kisütjük őket. Tálalásnál 1-2 gofrira kerülhet egy csirkecomb és mehet mellé a paprikadzsem is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások