Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 300 ml kovászos uborka leve
Cajun rub:
- 2 tk kakukkfű
- 1 tk durva só
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fokhagymapor
Paprikadzsem
- 2 db pritaminpaprika
- 50 ml fehérborecet
- 50 ml almaecet
- 5 ek cukor
- 3 ek barna cukor
- 10 g pektin (vagy dzsem fixáló)
- 1 db friss chilipaprika
- 300 ml céklalé
Gofri:
- 1 db kis édesburgonya
- friss kakukkfű
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 100 g liszt
- 200 ml tej
- 2 db tojás
Gofriszendvics: csirkecombbal és paprikazselével
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 300 ml kovászos uborka leve
Cajun rub:
- 2 tk kakukkfű
- 1 tk durva só
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk fokhagymapor
Paprikadzsem
- 2 db pritaminpaprika
- 50 ml fehérborecet
- 50 ml almaecet
- 5 ek cukor
- 3 ek barna cukor
- 10 g pektin (vagy dzsem fixáló)
- 1 db friss chilipaprika
- 300 ml céklalé
Gofri:
- 1 db kis édesburgonya
- friss kakukkfű
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 100 g liszt
- 200 ml tej
- 2 db tojás
A csirkecombokat 24 órára a kovászos uborka levében eltesszük a hűtőbe. Egy nap elteltével kivesszük őket a léből és papírtörlővel alaposan leitatjuk mindet. A rub hozzávalóit elkeverjük és szárazon belemasszírozzuk a combokba. Egy serpenyőt felmelegítünk és kevés olajon a fűszeres combokat minden oldalukon kicsit megpirítjuk, majd mehetnek egy tepsibe, megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel és irány a 175 fokra előmelegített sütő, kb. 35-40 perc.
A pritaminpaprikákat kicsumázzuk és felkockázzuk, a friss chilit szintén kimagozzuk és apróra vágjuk. Egy közepes lábasba dobjuk a paprikákat, mehet rá a cukor és némi melegítést követően az ecet is. 1-2 perc forralás után ráöntjük a céklalevet és belekeverjük a pektint vagy egyéb zselésítő anyagot. Néhány percig forraljuk, amíg fel nem habzik, majd lehűtjük és üvegedényben hűtőbe tesszük, amíg össze nem áll a dzsem.
A gofrihoz meghámozzuk és lereszeljük az édesburgonyát és összekeverjük a hozzávalókat úgy hogy a palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk és egy gofrisütőben kisütjük őket. Tálalásnál 1-2 gofrira kerülhet egy csirkecomb és mehet mellé a paprikadzsem is.