A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db nagy padlizsán
- 300 g kecskesajt
- 4 db bagett
a paradicsomszószhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g passata
- 1 tk paradicsompüré
- 50 g aszalt paradicsom
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
- olívaolaj
- só-bors
Grillezett padlizsános szendvics kecskesajttal
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db nagy padlizsán
- 300 g kecskesajt
- 4 db bagett
a paradicsomszószhoz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g passata
- 1 tk paradicsompüré
- 50 g aszalt paradicsom
- 4 - 5 levél friss bazsalikom
- olívaolaj
- só-bors
Fotó: Tóásó KárolyA vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd ráaprítjuk a fokhagymát is, és további 5-8 percig alacsony lángon hőkezeljük. A paradicsompürével körbepirítjuk, majd beleöntjük a passatat, valamint az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és további 5-10 percig alacsony lángon főzzük.
Felszeleteljük a padlizsánt, és intenzívebb lángon mindkét oldalát meggrillezzük. A kettévágott kiflit megkenjük a paradicsomszósszal, majd a kecskesajtból és a padlizsánból szeleteket pakolunk bele, és készen is vagyunk!