Hozzávalók
Kéksajtos miniburger
- 1 db mini hamburgerzsömle
- 100 g darált marhahús
- 20 g majonéz
- 25 g kéksajt
- 1 szelet alma
- só, bors
Olaszos miniburger
- 1 db mini hamburgerzsömle
- 100 g darált marhahús
- 25 g mascarpone
- 25 g mozzarella
- só, bors
- 15 g majonéz
- 5 g mustár
- 6 - 8 levél bazsalikom
- 5 g oregánó
- 2 szelet prosciutto sonka
- 50 g koktélparadicsom
Cheddarral töltött miniburger
- 1 db mini hamburgerzsömle
- 100 g darált marhahús
- só
- 50 g tört színes bors
- 25 g cheddar sajt
- 20 g majonéz
- 10 g ketchup
- 5 g mustár
- 25 g savanyú uborka
- 2 levél szívsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 50 ml olívaolaj
- 3 - 4 szem koktélparadicsom
Hozzávalók
Kéksajtos miniburger
- 1 db mini hamburgerzsömle
- 100 g darált marhahús
- 20 g majonéz
- 25 g kéksajt
- 1 szelet alma
- só, bors
Olaszos miniburger
- 1 db mini hamburgerzsömle
- 100 g darált marhahús
- 25 g mascarpone
- 25 g mozzarella
- só, bors
- 15 g majonéz
- 5 g mustár
- 6 - 8 levél bazsalikom
- 5 g oregánó
- 2 szelet prosciutto sonka
- 50 g koktélparadicsom
Cheddarral töltött miniburger
- 1 db mini hamburgerzsömle
- 100 g darált marhahús
- só
- 50 g tört színes bors
- 25 g cheddar sajt
- 20 g majonéz
- 10 g ketchup
- 5 g mustár
- 25 g savanyú uborka
- 2 levél szívsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 50 ml olívaolaj
- 3 - 4 szem koktélparadicsom
Kéksajtos miniburger
A darált marhahúst kettészedjük, lapos korongot formálunk belőle, az egyik közepébe beletépkedjük a kéksajtot, majd alaposan rányomkodjuk a másik korongot, a szélén összezárjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és átsütöttségi igény szerint megsütjük.
Vágunk egy szelet almát, mindkét oldalát meggrillezzük. A zsömlét félbevágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk, majd megkenjük majonézzel, ebbe kerül bele a sajttal töltött húspogácsa és a grillezett alma is.
Olaszos miniburger
A darált marhahúst kettészedjük, lapos korongot formálunk belőle, az egyik közepére tesszük a lereszelt mozzarellát, majd alaposan rányomkodjuk a másik korongot, a szélén összezárjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és átsütöttségi igény szerint megsütjük. A második oldalára mascarponét kenünk és azt is ráolvasztjuk.
A majonézt összekeverjük a mustárral, az apróra vágott bazsalikommal és az oregánóval, sózzuk, borsozzuk.
Megpirítjuk a sonkák mindkét oldalát.
A zsömlét félbevágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk,megkenjük a szósszal, erre kerül a sajttal töltött húspogácsa, a felszeletel koktélparadicsom és a grillezett sonka.
Cheddarral töltött miniburger
A darált marhahúst kettészedjük, lapos korongot formálunk belőle, az egyik közepébe belereszeljük a cheddart, majd alaposan rányomkodjuk a másik korongot, a szélén összezárjuk, majd törtbors kéregbe forgatjuk, sózzuk, és átsütöttségi igény szerint megsütjük.
A paradicsomot és a lilahagymát felkockázzuk, összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük a majonézt, a ketchupot és a mustárt, majd belekockázzuk a savanyú uborkát.
A zsömlét félbevágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk,megkenjük a szósszal, erre kerül a levél szívsaláta, a sajttal töltött húspogácsa és a paradicsomos-hagymás salsa.