A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g marhaszegy (egyben)
- 3 fej vöröshagyma
- 500 ml világos sör
- olaj
A száraz páchoz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk só
- 1 tk tört bors
A káposztasalátához
- 100 g majonéz
- 500 g tejföl
- 25 g mustár
- 50 g ecetes torma
- 200 g fejes káposzta
- 1 csokor újhagyma
- ½ db citrom facsart leve
A BBQ szószhoz
- 100 g ketchup
- 100 ml almaecet
- 50 ml szójaszósz
- 100 g barna cukor
- 25 g Worcester szósz
- 1 tk fokhagymapor
A buggyantott tojáshoz
- 4 db tojás
- 1 tk ecet
A hollandi mártáshoz
- 100 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db lime
- só, bors
Az összeállításhoz
- 4 szelet kalács
- 50 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g marhaszegy (egyben)
- 3 fej vöröshagyma
- 500 ml világos sör
- olaj
A száraz páchoz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk só
- 1 tk tört bors
A káposztasalátához
- 100 g majonéz
- 500 g tejföl
- 25 g mustár
- 50 g ecetes torma
- 200 g fejes káposzta
- 1 csokor újhagyma
- ½ db citrom facsart leve
A BBQ szószhoz
- 100 g ketchup
- 100 ml almaecet
- 50 ml szójaszósz
- 100 g barna cukor
- 25 g Worcester szósz
- 1 tk fokhagymapor
A buggyantott tojáshoz
- 4 db tojás
- 1 tk ecet
A hollandi mártáshoz
- 100 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db lime
- só, bors
Az összeállításhoz
- 4 szelet kalács
- 50 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
A rub, azaz a száraz pác összetevőit összekeverjük, majd bekenjük olajjal a húst, és alaposan belemasszírozzuk a fűszereket. A hagymát felszeleteljük és egy kisebb tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk a sörrel, és erre ültetjük a befűszerezett húst. Először 8-10 percig sütjük 230 fok felső grillen zsíros felével fölfelé, majd lefedjük a tepsit fóliával. 160 fokra és légkeverésre állítjuk a sütőt, és kb. 4 órán keresztül sütjük, vagy amíg meg nem puhul.
A káposztasalátához összekeverjük a majonézt a tormával, tejföllel, mustárral, belefacsarjuk a citrom levét, majd belekarikázzuk az újhagymát és vékonyra szelve hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, állítunk az ízeken.
A barbecue szósz összetevőit egy lábosban összefőzzük és kicsit besűrítjük, a ketchup édességétől függően, ha szükséges, adunk hozzá még cukrot vagy ecetet, hogy szép kerek mártást kapjunk.
Egy nagyobb lábosban vizet gyöngyöztetünk, beleöntünk egy kevés ecetet, majd egy tojást feltörünk egy külön edénybe. Egy kanállal örvényt képzünk a vízbe, ebbe csúsztatjuk a tojást óvatosan, majd pontosan 3 percig főzzük, végül jéghideg vízbe szedjük át.
A hollandi mártáshoz a tojások sárgáját vízgőz felett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk két részletben a vajat. Miután elolvadt a vaj, belefacsarjuk a lime levét. Sózzuk, borsozzuk. Szobahőmérsékleten tároljuk felhasználásig.
A kalácsszeletek mindkét oldalát vajon megpirítjuk, majd egyik oldalukat felezett fokhagymával bedörzsöljük. A másik oldalára teszünk a káposztasalátából, a felszeletelt marhaszegyből, erre kerül a barbecue szósz és a hollandi mártás, végül a buggyantott tojással koronázzuk meg.
Ha tetszett a marhaszegyes szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!