A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 2 db hamburgerzsömle
- 300 g bőr nélküli lazacfilé
- 100 g liszt
- 100 g pankó morzsa
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
A sáfrányos majonézhez
- 1 kis csomag sáfrány
- 3 db tojás
- 500 ml olaj
- 1 ek barna cukor
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Jani vágykeltő káposztasalátájához
- 1 szál zellerszár
- 100 g fejes káposzta
- 150 g majonéz
- 2 ek almaecet
- 2 ek barna cukor
- 50 g mandula
- 1 mk tört chili
Az avokádó salsához
- 1 db avokádó
- 100 g koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 75 ml olívaolaj
- ½ db lime leve
- ½ csokor koriander
- só, bors
Jani ajánlata: Zsötemburger v2.0
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 2 db hamburgerzsömle
- 300 g bőr nélküli lazacfilé
- 100 g liszt
- 100 g pankó morzsa
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
A sáfrányos majonézhez
- 1 kis csomag sáfrány
- 3 db tojás
- 500 ml olaj
- 1 ek barna cukor
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Jani vágykeltő káposztasalátájához
- 1 szál zellerszár
- 100 g fejes káposzta
- 150 g majonéz
- 2 ek almaecet
- 2 ek barna cukor
- 50 g mandula
- 1 mk tört chili
Az avokádó salsához
- 1 db avokádó
- 100 g koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 75 ml olívaolaj
- ½ db lime leve
- ½ csokor koriander
- só, bors
A majonézhez a sáfrányt meleg vízbe beáztatjuk. Egy botmixer keverőedényébe beleöntjük az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a mustárt és sózzuk, borsozzuk. Alulról indítva a botmixerrel, alaposan összedolgozzuk, amíg létre nem jön az emulzió, majd lassan felhúzzuk a mixert, amíg a teljes edényben ki nem alakul a majonéz. Lecsöpögtetjük a sáfrányt, és hozzákeverjük, ha szükséges, a végén még sózzuk.
A káposztasalátához felcsíkozzuk a káposztát, és felkockázzuk a zellert. A mandulát megpirítjuk, majd aprítóban porítjuk. A majonézhez hozzákeverjük a cukrot, az almaecetet, a chilit és a mandulát, majd összekeverjük a száraz összetevőkkel.
A salsához a kimagozott és meghámozott avokádót kockázzuk, így teszünk a paradicsommal és a lilahagymával is. A koriandert apróra vágjuk, és mindent összekeverünk az olajjal és a lime levével, végül sózzuk, borsozzuk.
A lazacot apróra vágjuk, ha kell aprítót is használhatunk, majd nedves kézzel kipogácsázzuk, és 10 percre bedobjuk a mélyhűtőbe, hogy ne essen szét. Ezután klasszikus módon lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül panko morzsába panírozzuk, és 160-170 fokos olajban 6-8 perc alatt, időnként forgatva, megsütjük.
A zsemlét félbevágjuk és mindkét belső felét megpirítjuk.
A pirult zsömle alját megkenjük a sáfrányos majonézzel, erre jön egy adag káposztasaláta, majd a rántott lazacpogácsa. Erre kanalazunk az avokádó salsából, és a zsömle tetejét is megkenjük a sáfrányos majonézzel – így el is készültünk a Zsötemburger 2019-es verziójával!