A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 6 szelet kenyér
- 150 g nyers húsos kolozsvári szalonna
- 6 fej hagyma
- 60 g vaj
- 1 ek liszt
- 100 ml tejszín
- 100 g száraz kolbász
- reszelt sajt
- só, bors
- őrölt kömény
A szendvics, amitől jól fogsz lakni
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 6 szelet kenyér
- 150 g nyers húsos kolozsvári szalonna
- 6 fej hagyma
- 60 g vaj
- 1 ek liszt
- 100 ml tejszín
- 100 g száraz kolbász
- reszelt sajt
- só, bors
- őrölt kömény
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk, ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük az egészet. Félidőben hozzáadjuk a megsütött szalonnát és az apróra felvágott kolbászt.
Kevés liszttel megszórjuk és a tejszínt is hozzáadjuk, majd sűrűn kavargatva besűrítjük a krémet. Mehet bele a só, frissen őrölt bors és kevés őrölt kömény. Megkenjük a masszával jó vastagon a kenyereket, mehet rá szemérmetlen mennyiségű reszelt sajt és irány a sütő. 175 fokon kb. 15 perc alatt ínycsiklandóan aranybarna lesz. Jó étvágyat!