Hirdetés

A szendvics, amitől jól fogsz lakni

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
6 szelet kenyér
150 g nyers húsos kolozsvári szalonna
6 fej hagyma
60 g vaj
1 ek liszt
100 ml tejszín
100 g száraz kolbász
reszelt sajt
só, bors
őrölt kömény
Hirdetés

A szendvics, amitől jól fogsz lakni

Olyan tömény kalóriabomba, hogy elég 1-2 szendvicset megenned és azonnal két vállra fektet. Ha túl jól sikerült a fogyókúra vagy csak sürgősen kell egy kis plusz kalória…
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
6 szelet kenyér
150 g nyers húsos kolozsvári szalonna
6 fej hagyma
60 g vaj
1 ek liszt
100 ml tejszín
100 g száraz kolbász
reszelt sajt
só, bors
őrölt kömény

A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk, ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük az egészet. Félidőben hozzáadjuk a megsütött szalonnát és az apróra felvágott kolbászt.

Kevés liszttel megszórjuk és a tejszínt is hozzáadjuk, majd sűrűn kavargatva besűrítjük a krémet. Mehet bele a só, frissen őrölt bors és kevés őrölt kömény. Megkenjük a masszával jó vastagon a kenyereket, mehet rá szemérmetlen mennyiségű reszelt sajt és irány a sütő. 175 fokon kb. 15 perc alatt ínycsiklandóan aranybarna lesz. Jó étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások