Hozzávalók
- 300 g köles
- 2 db krumpli
- só, bors
- 3 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
A feltéthez
- 400 g tejföl
- 2 fej lilahagyma
- 300 g bacon
- 1 csokor petrezselyem
Köleslepény, a gluténmentes töki pompos
Hozzávalók
- 300 g köles
- 2 db krumpli
- só, bors
- 3 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
A feltéthez
- 400 g tejföl
- 2 fej lilahagyma
- 300 g bacon
- 1 csokor petrezselyem
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A krumplit nagyobb kockákra vágjuk és szintén megfőzzük. Ha a köles kihűlt, belekeverjük a tojásokat, és belenyomjuk a főtt krumplit is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, 1,5 centi vastag, tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük őket. Közben a bacont száraz serpenyőben megpirítjuk.
Ha a köleslepény kisült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd megkenjük a tejföllel és megszórjuk a pirított baconnel, szeletelt lilahagymával és a felaprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a köleslepény receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!