Hirdetés

Lazacburger sült édeskrumplival

Hozzávalók

2
főre
+
300 g lazacfilé
só, bors
1 ek olaj

A szószhoz

2 db csemegeuborka
1 fej lila hagyma
1 csokor kapor
4 ek majonéz
1 ek mustár
2 csipet fokhagymapor
pár csepp citromlé (ízlés szerint)

A körethez

400 g édesburgonya
2 ek olaj
1 tk rozmaring
só, bors
Az összeállításhoz
2 db hamburger buci
2 levél jégsaláta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lazacburger sült édeskrumplival

Ha épp egy nem marhahúsos burgeralternatívára vágysz, akkor próbáld ki a lazacburgert! Összedobtunk mellé egy rozmaringos sült édesburgonyát is, ami igazán jól passzol hozzá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g lazacfilé
só, bors
1 ek olaj

A szószhoz

2 db csemegeuborka
1 fej lila hagyma
1 csokor kapor
4 ek majonéz
1 ek mustár
2 csipet fokhagymapor
pár csepp citromlé (ízlés szerint)

A körethez

400 g édesburgonya
2 ek olaj
1 tk rozmaring
só, bors
Az összeállításhoz
2 db hamburger buci
2 levél jégsaláta
Bevásárlólistához adom

A lazacból nagyon apró kockákat vágunk, mintha tatárt készítenénk. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Egy fóliára 2 húspogácsát formázunk, és a mélyhűtőbe tesszük 20 percre. Az olajon, közepes lángon 5 perc alatt megsütjük mindkét oldalát, majd a félbevágott bucikat is megpirítjuk a serpenyőben.

Az uborkát és a lila hagymát fél centis kockákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk és összekeverjük őket az összes hozzávalóval.

A buci alját megkenjük a szósszal, rátesszük a húspogácsát, majd a buci kalapját. 

Az édeskrumplikat fél centisre szeleteljük, összekeverjük az olajjal, a rozmaringgal és a borssal. Szétterítjük a tepsin, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd megsózzuk.

Lazacburger tálalása

Ha tetszett a lazacburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások