Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 200 g darált marhahús
- 50 g paradicsompüré
- 4 db paradicsom
- 1 ek édes pirospaprika
- 1 tk csípős pirospaprika/cayenne bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 ek barna cukor
- 2 ek mustár
- 1 ek Worcester szósz
- só, bors
- 1 szál zellerszár
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db TV paprika
- 4 db császárzsömle
Lecsó+Sloppy Joe: Ez a Sloppy LeJoe!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 200 g darált marhahús
- 50 g paradicsompüré
- 4 db paradicsom
- 1 ek édes pirospaprika
- 1 tk csípős pirospaprika/cayenne bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 ek barna cukor
- 2 ek mustár
- 1 ek Worcester szósz
- só, bors
- 1 szál zellerszár
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 db TV paprika
- 4 db császárzsömle
A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a darált marhahúst lepirítjuk rajta. A paradicsompürét is átpirítjuk vele, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot is, a levével együtt. Fűszerezzük: kerül bele édes és csípős pirospaprika, kömény, barna cukor, mustár, Worcester szósz, valamint só és bors is.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai és TV paprikát, valamint a zellerszárat, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Pirított zsömlében tálaljuk a ragut.
Ha tetszett a Sloppy LeJoe receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!