Hirdetés
Karácsonyi menü

Meatball SUB az űberkirály húsgolyós szendvics

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyókhoz

500 g darált marhahús
250 g zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
4 gerezd kisebb fokhagyma
1 db tojás
1 tk oregano
100 g reszelt parmezán + egy kevés a szendvics tetejére

A paradicsomszószhoz

1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
450 g passata
só, bors
1 csokor bazsalikom

Az összeállításhoz

4 db baguette
1 gerezd fokhagyma
100 g mozzarella
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Meatball SUB az űberkirály húsgolyós szendvics

Összedobtunk egy brutttálisan király szendót. Hogy ne maradjon ki a jó öreg paradicsomszósz sem a buliból, ami minden olasz ételt zseniálissá tesz, így ő is szerepel a receptben, egy nagy adag húsgombóc és sok-sok sajt társaságában. Vétek kihagyni, úgyhogy még ma álljatok neki elkészíteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyókhoz

500 g darált marhahús
250 g zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
4 gerezd kisebb fokhagyma
1 db tojás
1 tk oregano
100 g reszelt parmezán + egy kevés a szendvics tetejére

A paradicsomszószhoz

1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
450 g passata
só, bors
1 csokor bazsalikom

Az összeállításhoz

4 db baguette
1 gerezd fokhagyma
100 g mozzarella
Bevásárlólistához adom

A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, apróra vágott vöröshagymával és a petrezselyemmel. Belezúzzuk a fokhagymákat, jöhet egy tojás is bele, illetve a szárított oregano és a reszelt parmezán, végül az egészet összekeverjük és nagyobb diónyi golyókat formázunk belőlük. A golyókat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és 175 C-ra előmelegített sütőbe toljuk őket kb. 10 percre. A paradicsomszószhoz egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkezdjük pirítani. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, adunk hozzá sót, borsot, pár percig hagyjuk főni, majd beledobjuk a frissen vágott bazsalikomot. A húsgolyókat kivesszük a sütőből. A baguettek végeit eltávolítjuk majd kettévágjuk őket. Locsolunk rájuk egy kevés olívaolajat és betoljuk a még meleg sütőbe pár percre. Nem maradt más hátra, mint az összeállítás, amihez egy félbevágott fokhagymagerezddel bedörzsöljük a kissé megpirított baguetteket, kanalazunk rájuk 1-2 evőkanálnyi paradicsomszószt, rádobunk pár húsgolyót, pár szelet mozzarellát, és egy-egy szórásnyi reszelt parmezánt. A sütőt felső grillező funkcióra állítjuk, 200-210 C-ra, és 5 percre betoljuk a baguetteket, hogy megolvadjon a mozzarellánk is. Már csak az utolsó lépés van hátra, amihez megkenjük a baguettek másik felét is egy adat szósszal és ráhelyezzük a forró, olvadt sajtos szendóalapra.

img_0282.JPG

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások