Hozzávalók
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g olvasztott vaj
- 250 ml tej
- 1 ek tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 6 db túrós batyu
A tepsi kikenéséhez
- 20 g vaj
- 2 ek cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
A tetejére
- 5 ek málnalekvár
- 150 g málna
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- porcukor a szóráshoz
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g olvasztott vaj
- 250 ml tej
- 1 ek tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 6 db túrós batyu
A tepsi kikenéséhez
- 20 g vaj
- 2 ek cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
A tetejére
- 5 ek málnalekvár
- 150 g málna
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- porcukor a szóráshoz
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a tejfölt és a citrom lereszelt héját, majd összekeverjük.
A tepsit kivajazzuk, megszórjuk cukorral és zsemlemorzsával. A túrós batyukat négybe vágjuk, beledobjuk a tepsibe, és eloszlatjuk rajta a tejes keveréket. A tetejére kanalazunk málnalekvárt, megszórjuk málnával és apróra vágott pisztáciával, majd 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett a málnás túrósbatyu-felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!