Hirdetés

Mézes-fűszeres sült húsos szendvics

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz:

8 gerezd zúzott fokhagyma
2 db mogyoróhagyma
40 g frissen reszelt parmezán
2 ek só
2 tk cayenne bors
2 tk pirospaprika
2 ek szójaszósz
3 ek csípős szósz
friss rozmaring
friss kakukkfű
friss petrezselyem
50 g méz
700 g sertéstarja
2 db hagyma vékonyra szeletelve

A zöldekhez:

1 ek olívaolaj
1 tk apróra vágott fokhagyma
1 csokor bordáskel (pak choi)
chilipehely
1 tk vörösborecet

Az összeszereléshez:

4 db kis bagett
1 marék rukkola
1 - 2 db paradicsom
1 db avokádó
Hirdetés

Mézes-fűszeres sült húsos szendvics

Az igazi disznóhúsos szendvics, ami nélkül nem élet az élet. Egy édesen fűszeres tökéletes hús és hozzá egy roppanós sült saláta. Kihagyhatatlan!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz:

8 gerezd zúzott fokhagyma
2 db mogyoróhagyma
40 g frissen reszelt parmezán
2 ek só
2 tk cayenne bors
2 tk pirospaprika
2 ek szójaszósz
3 ek csípős szósz
friss rozmaring
friss kakukkfű
friss petrezselyem
50 g méz
700 g sertéstarja
2 db hagyma vékonyra szeletelve

A zöldekhez:

1 ek olívaolaj
1 tk apróra vágott fokhagyma
1 csokor bordáskel (pak choi)
chilipehely
1 tk vörösborecet

Az összeszereléshez:

4 db kis bagett
1 marék rukkola
1 - 2 db paradicsom
1 db avokádó

A disznósülthöz: egy tálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a mogyoróhagymát, a parmezánt, a sót, a cayenne borsot, a pirospaprikát, a szójaszószt, a Tabascot, a zöldfűszereket és a mézet. A marináddal beborítjuk a húst és egy éjszakán át hűtőben tartjuk.  Másnap előmelegítsük a sütőt 150 fokra Szeletelt hagymával együtt a marinált sertést sütőzacskóba dobjuk és a zsíros részével felfelé 4 és fél órán át sütjük. A megsült sertést apróra felvágjuk és a belőle kisült fűszeres pecsenyelével összekeverjük. A szendvics legfontosabb részével már kész is vagyunk.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk hozzáadjuk a fokhagymát és addig pirítjuk amíg aranybarna lesz. Hozzáadjuk a bordáskelt és  körülbelül 2 percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, rádobjuk a chilipelyhet és ecetet adunk hozzá majd a serpenyőt félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékletűre hűtjük.

Összeszerelés: A bagetteket félbevágjuk. Ráhelyezünk egy adag rukkolát a szendvics alsó felére. Rádobunk egy nagy adag húst. A tetejére mehet pár szelet paradicsom és avokádó majd megkoronázzuk az egészet a pirított bordáskellel. Végül lezárjuk a bagett felső részével, kézzel lenyomjuk és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások