Hozzávalók
A sült sertéshúshoz:
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db mogyoróhagyma
- 40 g frissen reszelt parmezán
- 2 ek só
- 2 tk cayenne bors
- 2 tk pirospaprika
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek csípős szósz
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- friss petrezselyem
- 50 g méz
- 700 g sertéstarja
- 2 db hagyma vékonyra szeletelve
A zöldekhez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk apróra vágott fokhagyma
- 1 csokor bordáskel (pak choi)
- só
- chilipehely
- 1 tk vörösborecet
Az összeszereléshez:
- 4 db kis bagett
- 1 marék rukkola
- 1 - 2 db paradicsom
- 1 db avokádó
Hozzávalók
A sült sertéshúshoz:
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db mogyoróhagyma
- 40 g frissen reszelt parmezán
- 2 ek só
- 2 tk cayenne bors
- 2 tk pirospaprika
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek csípős szósz
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- friss petrezselyem
- 50 g méz
- 700 g sertéstarja
- 2 db hagyma vékonyra szeletelve
A zöldekhez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk apróra vágott fokhagyma
- 1 csokor bordáskel (pak choi)
- só
- chilipehely
- 1 tk vörösborecet
Az összeszereléshez:
- 4 db kis bagett
- 1 marék rukkola
- 1 - 2 db paradicsom
- 1 db avokádó
A disznósülthöz: egy tálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a mogyoróhagymát, a parmezánt, a sót, a cayenne borsot, a pirospaprikát, a szójaszószt, a Tabascot, a zöldfűszereket és a mézet. A marináddal beborítjuk a húst és egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap előmelegítsük a sütőt 150 fokra Szeletelt hagymával együtt a marinált sertést sütőzacskóba dobjuk és a zsíros részével felfelé 4 és fél órán át sütjük. A megsült sertést apróra felvágjuk és a belőle kisült fűszeres pecsenyelével összekeverjük. A szendvics legfontosabb részével már kész is vagyunk.
Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk hozzáadjuk a fokhagymát és addig pirítjuk amíg aranybarna lesz. Hozzáadjuk a bordáskelt és körülbelül 2 percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, rádobjuk a chilipelyhet és ecetet adunk hozzá majd a serpenyőt félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
Összeszerelés: A bagetteket félbevágjuk. Ráhelyezünk egy adag rukkolát a szendvics alsó felére. Rádobunk egy nagy adag húst. A tetejére mehet pár szelet paradicsom és avokádó majd megkoronázzuk az egészet a pirított bordáskellel. Végül lezárjuk a bagett felső részével, kézzel lenyomjuk és kész is.