Hirdetés

Mézes-fűszeres sült húsos szendvics

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz:

8 gerezd zúzott fokhagyma
2 mogyoróhagyma
40 g frissen reszelt parmezán
2 ek só
tk cayenne bors
2 tk pirospaprika
2 ek szójaszósz
3 ek csípős szósz
friss rozmaring
friss kakukkfű
friss petrezselyem
50 g méz
700 g sertéstarja
2 hagyma vékonyra szeletelve

A zöldekhez:

1 ek olívaolaj
1 tk apróra vágott fokhagyma
1 csokor bordáskel (pak choi)
chilipehely
1 tk vörösborecet

Az összeszereléshez:

4 kis bagett
1 marék rukkola
1-2 paradicsom
1 avokádó
Hirdetés

Mézes-fűszeres sült húsos szendvics

Az igazi disznóhúsos szendvics, ami nélkül nem élet az élet. Egy édesen fűszeres tökéletes hús és hozzá egy roppanós sült saláta. Kihagyhatatlan!
Hirdetés

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz:

8 gerezd zúzott fokhagyma
2 mogyoróhagyma
40 g frissen reszelt parmezán
2 ek só
tk cayenne bors
2 tk pirospaprika
2 ek szójaszósz
3 ek csípős szósz
friss rozmaring
friss kakukkfű
friss petrezselyem
50 g méz
700 g sertéstarja
2 hagyma vékonyra szeletelve

A zöldekhez:

1 ek olívaolaj
1 tk apróra vágott fokhagyma
1 csokor bordáskel (pak choi)
chilipehely
1 tk vörösborecet

Az összeszereléshez:

4 kis bagett
1 marék rukkola
1-2 paradicsom
1 avokádó

A disznósülthöz: egy tálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a mogyoróhagymát, a parmezánt, a sót, a cayenne borsot, a pirospaprikát, a szójaszószt, a Tabascot, a zöldfűszereket és a mézet. A marináddal beborítjuk a húst és egy éjszakán át hűtőben tartjuk.  Másnap előmelegítsük a sütőt 150 fokra Szeletelt hagymával együtt a marinált sertést sütőzacskóba dobjuk és a zsíros részével felfelé 4 és fél órán át sütjük. A megsült sertést apróra felvágjuk és a belőle kisült fűszeres pecsenyelével összekeverjük. A szendvics legfontosabb részével már kész is vagyunk.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk hozzáadjuk a fokhagymát és addig pirítjuk amíg aranybarna lesz. Hozzáadjuk a bordáskelt és  körülbelül 2 percig együtt pirítjuk őket. Sózzuk, rádobjuk a chilipelyhet és ecetet adunk hozzá majd a serpenyőt félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékletűre hűtjük.

Összeszerelés: A bagetteket félbevágjuk. Ráhelyezünk egy adag rukkolát a szendvics alsó felére. Rádobunk egy nagy adag húst. A tetejére mehet pár szelet paradicsom és avokádó majd megkoronázzuk az egészet a pirított bordáskellel. Végül lezárjuk a bagett felső részével, kézzel lenyomjuk és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások