Hozzávalók
- ½ db óriás magvas bagett elfelezve
- 1 fej fokhagyma
- só
- olívaolaj
- 150 g reszelt sajt
A raguhoz
- 2 ek olaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
- 100 ml tejszín
- szerecsendió
- 1 csokor friss petrezselyem
A salátához
- 2 db paradicsom
- ½ db kígyóuborka
- 1 fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók
- ½ db óriás magvas bagett elfelezve
- 1 fej fokhagyma
- só
- olívaolaj
- 150 g reszelt sajt
A raguhoz
- 2 ek olaj
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
- 100 ml tejszín
- szerecsendió
- 1 csokor friss petrezselyem
A salátához
- 2 db paradicsom
- ½ db kígyóuborka
- 1 fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
A fokhagymát sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alufóliába csomagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ha kész, kiszedjük, kinyomkodjuk egy tálba a gerezdeket, és villával összetörjük.
A raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a kockákra vágott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, kicsit lepirítjuk, majd rárakjuk a mézet, a mustárt és a tejszínt, és jól beforraljuk. Szerecsendióval ízesítjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
A sali hozzávalóit nagyon apróra vágjuk, és összeforgatjuk sóval, borssal, olívaolajjal.
A bagetteket sütőben kicsit megpirítjuk, majd kivesszük, és rákenjük a fokhagymát. Rápakoljuk a ragut és a salit, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
Ha tetszett a mézes-mustáros melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!