Hozzávalók
A “minute steak”-hez
- 350 g marha hátszín
- só, bors
- 1 - 2 ek csípős szósz
- 2 ek olaj
A sajtszószhoz
- 150 g vörös cheddar sajt
- 200 - 250 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- bors, frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 1 db nagy bagett
- 2 marék mirelit krumpli
- 4 levél fejes saláta
- ½ fej lilahagyma
- 2 ek mustár
- olaj a krumpli sütéséhez
Mitraillette, a világ egyik legdurvább szendvicse
Hozzávalók
A “minute steak”-hez
- 350 g marha hátszín
- só, bors
- 1 - 2 ek csípős szósz
- 2 ek olaj
A sajtszószhoz
- 150 g vörös cheddar sajt
- 200 - 250 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- bors, frissen reszelt szerecsendió
Az összeállításhoz
- 1 db nagy bagett
- 2 marék mirelit krumpli
- 4 levél fejes saláta
- ½ fej lilahagyma
- 2 ek mustár
- olaj a krumpli sütéséhez
A mitraillette elkészítése nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre tűnik. A sajtszószhoz lereszeljük a sajtot, összekeverjük a keményítővel, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és összeforraljuk. (Ha túl sűrű lenne, még egy kis tejszínnel vagy tejjel hígíthatjuk.)
A krumplit bő olajban aranybarnára sütjük, kiszedjük és egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A hátszínt egészen vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben, egy kevés olajon oldalanként fél-fél percig sütjük. Mielőtt elzárjuk, meglocsoljuk egy kevés csípős szósszal, megborsozzuk, és egy tálban pihentetjük.
A bagetteket elfelezzük, majd hosszában is elvágjuk. A visszamaradt szafton lepirítjuk a belső oldalukat.
A lilahagymát vékonyan felszeleteljük,a salátát nagyobb darabokra tépkedjük.
Összeállítjuk a szendvicset: megkenjük a bagett alját mustárral, erre jöhet a hús és a kifolyt szaft. Ezután a saláta, lilahagyma, sült krumpli, majd a legvégén a sajtszósz és a bagett teteje.
Ha tetszett a mitraillette receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!