Hirdetés

OMG: marha hátszín szendvics, karamellizált hagymával

Hirdetés

OMG: marha hátszín szendvics, karamellizált hagymával

Hirdetés

Ha valami igazán menő és tartalmas szendvicsre vágytok, akkor jó helyen keresgéltek. Elkészítettük a szendvicsek szendvicsét. Egészen pontosan egy szép szelet marha hátszín került egy ropogós rozskenyérbe, sült hagymával és némi mustárral. Ugye vacsira elkészítitek?

Hozzávalók (2 személyre)

  •         2 szelet marha hátszín (2x150g)
  •         só, bors
  •         2 ek olaj

A sült hagymához:

  •         2 nagy fej vöröshagyma
  •         2 ek passata (vagy paradicsompüré)
  •         1 nagy tk keményítő
  •         50 ml víz

Az összeállításhoz:

  •         4 szelet rozskenyér
  •         1 tk angolmustár
  •         1 ek sajtkrém

A sült hagymához a hagymát felszeleteljük és egy kevés olajon, közepes hőmérsékleten, állandó keverés mellett elkezdjük barnára pirítani. Hozzáadjuk a passatát és folytatjuk a pirítást, hogy a paradicsom is karamellizálódjon. Megszórjuk a keményítővel és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és még pár percig keverjük, hogy krémszerű legyen.

Fotó: Szilágyi Nóra

A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük őket. A rozskenyér szeleteket megpirítjuk,, az egyik felüket megkenjük kevés angolmustárral, a másik felükre sajtkrémt kerül. Az alsó szeletre pakolunk egy nagy adag sült hagymát, jöhet rá a hús majd a másik kenyérszelettel zárjuk a sort.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások