Hozzávalók
- 2 szelet marha hátszín (2x150g)
- só, bors
- 2 ek olaj
A sült hagymához
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 ek passata (vagy paradicsompüré)
- 1 nagy tk keményítő
- 50 ml víz
Az összeállításhoz
- 4 szelet rozskenyér
- 1 tk angolmustár
- 1 ek sajtkrém
OMG: marha hátszín szendvics, karamellizált hagymával
Hozzávalók
- 2 szelet marha hátszín (2x150g)
- só, bors
- 2 ek olaj
A sült hagymához
- 2 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 ek passata (vagy paradicsompüré)
- 1 nagy tk keményítő
- 50 ml víz
Az összeállításhoz
- 4 szelet rozskenyér
- 1 tk angolmustár
- 1 ek sajtkrém
A sült hagymához a hagymát felszeleteljük és egy kevés olajon, közepes hőmérsékleten, állandó keverés mellett elkezdjük barnára pirítani. Hozzáadjuk a passatát és folytatjuk a pirítást, hogy a paradicsom is karamellizálódjon. Megszórjuk a keményítővel és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk és még pár percig keverjük, hogy krémszerű legyen.
A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük őket. A rozskenyér szeleteket megpirítjuk,, az egyik felüket megkenjük kevés angolmustárral, a másik felükre sajtkrémt kerül. Az alsó szeletre pakolunk egy nagy adag sült hagymát, jöhet rá a hús majd a másik kenyérszelettel zárjuk a sort.