Hirdetés

Panini szendvics vörös pestoval

Hirdetés

Panini szendvics vörös pestoval

Az olaszok bármihez nyúlnak, az arannyá válik. De most komolyan, még egy sima szendvicset is simán fel tudnak dobni úgy, hogy őrülten jó legyen - most Nóri elhozta a híres híres panini szendvicset vörös pestoval turbózott változatát!
Hirdetés

Hozzávalók (2 személyre)

  • 2 szendvicskenyér
  • 3 ek vörös pesto
  • 8 szelet cheddar sajt
  • 10-12 szelet chorizo kolbász
  • 2 marék rukkola
  • 4 szelet serrano sonka

A vörös pestohoz:

  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 4 ek ricotta
  • 7-8 koktélparadicsom
  • Kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
  • 1 púpozott ek reszelt parmezán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • só, bors

A vörös pestohoz az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük és az egészet jól lezúzzuk.
A kenyereket kettévágjuk és mindkét vágott felüket megkenjük a pestoval. Az alsó kenyérfelekre rápakolunk 2-2 szelet cheddar sajtot, mehet rá a chorizo, rukkola, serrano, majd újabb adag sajttal és a szendvicsek felső részével zárjuk a sort.

Fotó: Szilágyi Nóra

Egy grillserpenyőt felforrósítunk, belerakjuk a szendvicseket és pár percig lenyomjuk őket egy nehezebbb lábassal, hogy jobban megpirulhassanak. Mikor már aranybarna színt kaptak, megfordítjuk őket, ugyanígy megpirítjuk a másik felüket is és már készen is vagyunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?