Hozzávalók
- 2 db szendvicskenyér
- 3 ek vörös pesztó
- 8 szelet cheddar sajt
- 10 - 12 szelet chorizo kolbász
- 2 marék rukkola
- 4 szelet serrano sonka
A vörös pestohoz
- 1 marék bazsalikomlevél
- 4 ek ricotta
- 7 - 8 db koktélparadicsom
- 1 kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
- 1 púpozott ek reszelt parmezán
- ½ dl olívaolaj
- só, bors
Panini szendvics vörös pesztóval
Hozzávalók
- 2 db szendvicskenyér
- 3 ek vörös pesztó
- 8 szelet cheddar sajt
- 10 - 12 szelet chorizo kolbász
- 2 marék rukkola
- 4 szelet serrano sonka
A vörös pestohoz
- 1 marék bazsalikomlevél
- 4 ek ricotta
- 7 - 8 db koktélparadicsom
- 1 kis marék hámozott mandula, vagy más olajos mag
- 1 púpozott ek reszelt parmezán
- ½ dl olívaolaj
- só, bors
A vörös pesztóhoz az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük és az egészet jól lezúzzuk.
A kenyereket kettévágjuk és mindkét vágott felüket megkenjük a pestoval. Az alsó kenyérfelekre rápakolunk 2-2 szelet cheddar sajtot, mehet rá a chorizo, rukkola, serrano, majd újabb adag sajttal és a szendvicsek felső részével zárjuk a sort.
Egy grillserpenyőt felforrósítunk, belerakjuk a szendvicseket és pár percig lenyomjuk őket egy nehezebbb lábassal, hogy jobban megpirulhassanak. Mikor már aranybarna színt kaptak, megfordítjuk őket, ugyanígy megpirítjuk a másik felüket is és már készen is vagyunk.