Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Party bruschetták

Hozzávalók

Füstölt lazacos-krémsajtos

4 szelet füstölt lazac
4 db kapribogyó
3 ek krémsajt
1 ek snidling
1 tk olívaolaj
só, bors

Sült paprikás-fetás

2 db pritamin paprika
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
feta sajt
só, bors

Pizzás

200 ml passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
3 gerezd fokhagyma
1 tk szárított oregánó
1 csipet cukor
só, bors
Az összeszereléshez sonka, mozzarella, bazsalikomlevelek.

Bud Spencer

1 db paradicsomos babkonzerv
2 marék karikákra vágott kolbász
3 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma, vastagabb szeletekre vágva
1 mk Cayenne-bors
só, bors

Mascarponés-gombás

3 ek mascarpone
1 marék bébicsiperke
1 marék bébispenót
1 gerezd fokhagyma
kevés reszelt szerecsendió
só, bors

Rukkolás pesto

60 g rukkola
1 kis marék natúr hámozott mandula
6 cl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ db lime leve
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Party bruschetták

A szilveszteri buli közeledtével érdemes előkapni a legjobb vendégváró kaják receptjeit. A bruschetta pedig tipikusan az a formátum, ami az év bármelyik napján és bármelyik buliján megállja a helyét, hiszen csak a kreativitásotokon múlik, hogy mit pakoltok rá. Most mutatunk pár ötletet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Füstölt lazacos-krémsajtos

4 szelet füstölt lazac
4 db kapribogyó
3 ek krémsajt
1 ek snidling
1 tk olívaolaj
só, bors

Sült paprikás-fetás

2 db pritamin paprika
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
feta sajt
só, bors

Pizzás

200 ml passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
3 gerezd fokhagyma
1 tk szárított oregánó
1 csipet cukor
só, bors
Az összeszereléshez sonka, mozzarella, bazsalikomlevelek.

Bud Spencer

1 db paradicsomos babkonzerv
2 marék karikákra vágott kolbász
3 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma, vastagabb szeletekre vágva
1 mk Cayenne-bors
só, bors

Mascarponés-gombás

3 ek mascarpone
1 marék bébicsiperke
1 marék bébispenót
1 gerezd fokhagyma
kevés reszelt szerecsendió
só, bors

Rukkolás pesto

60 g rukkola
1 kis marék natúr hámozott mandula
6 cl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
½ db lime leve
só, bors
Bevásárlólistához adom

Füstölt lazacos-krémsajtos

A krémsajtot elkeverjük az olívaolajjal, az aprított snidlinggel, a sóval és a borssal. Végül kapribogyóval és füstölt lazaccal tálaljuk.

Sült paprikás-fetás

Egy serpenyőt felhevítünk, egy kis olajon addig sütjük a nagyobb darabokra vágott paprikát, amíg fekete nem kezd lenni. Egy aprítóban rusztikusra zúzzuk a fokhagymával, sóval és borssal együtt. A miniszendvicsek tetejére feta sajtot törünk.

Pizzás

A paradicsomot ráöntjük a kevés olajon kissé lepirított fokhagymára. Szárított oregánóval, sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük, 10 percet rottyantjuk, majd beletépkedjük a friss bazsalikomot. A kenyérre pakoljuk, majd mehet még rá egy szelet sonka, egy kis mozzarella, és 200 fokos fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Bud Spencer

A kolbászt pirítani kezdjük, majd félúton hozzáadjuk a hagymát. Ha a kolbász zsírjára pirult és a hagyma is lepirulgatott, akkor mehet hozzá a fokhagyma, majd a bab. Sóval, borssal, Cayenne-borssal ízesítjük, és hagyjuk 3 percet rottyanni.

Fotó: Puskás Nóri

Mascarponés-gombás

A gombát nagy lángon aranybarnára pirítjuk. Alacsonyra vesszük a lángot, majd hozzáadjuk a mascarponét, amibe beletörünk egy gerezd fokhagymát. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül beledobjuk a friss bébispenótot, és hagyjuk, hogy 1 perc alatt kissé összeessen.

Rukkolás pesto

A rukkolát, a száraz serpenyőben lepirított mandulát, az olívaolajat, a fokhagymát egy aprítógépbe dobjuk. Sóval, borssal és fél lime levével ízesítjük, lezúzzuk, és már mehetnek is a pirítósokra.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások