Hozzávalók
Füstölt lazacos-krémsajtos
- 4 szelet füstölt lazac
- 4 db kapribogyó
- 3 ek krémsajt
- 1 ek snidling
- 1 tk olívaolaj
- só, bors
Sült paprikás-fetás
- 2 db pritamin paprika
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- feta sajt
- só, bors
Pizzás
- 200 ml passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1 csipet cukor
- só, bors
- Az összeszereléshez sonka, mozzarella, bazsalikomlevelek.
Bud Spencer
- 1 db paradicsomos babkonzerv
- 2 marék karikákra vágott kolbász
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma, vastagabb szeletekre vágva
- 1 mk Cayenne-bors
- só, bors
Mascarponés-gombás
- 3 ek mascarpone
- 1 marék bébicsiperke
- 1 marék bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés reszelt szerecsendió
- só, bors
Rukkolás pesto
- 60 g rukkola
- 1 kis marék natúr hámozott mandula
- 6 cl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime leve
- só, bors
Hozzávalók
Füstölt lazacos-krémsajtos
- 4 szelet füstölt lazac
- 4 db kapribogyó
- 3 ek krémsajt
- 1 ek snidling
- 1 tk olívaolaj
- só, bors
Sült paprikás-fetás
- 2 db pritamin paprika
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- feta sajt
- só, bors
Pizzás
- 200 ml passata di pomodoro (passzírozott paradicsompüré)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1 csipet cukor
- só, bors
- Az összeszereléshez sonka, mozzarella, bazsalikomlevelek.
Bud Spencer
- 1 db paradicsomos babkonzerv
- 2 marék karikákra vágott kolbász
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma, vastagabb szeletekre vágva
- 1 mk Cayenne-bors
- só, bors
Mascarponés-gombás
- 3 ek mascarpone
- 1 marék bébicsiperke
- 1 marék bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés reszelt szerecsendió
- só, bors
Rukkolás pesto
- 60 g rukkola
- 1 kis marék natúr hámozott mandula
- 6 cl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime leve
- só, bors
Füstölt lazacos-krémsajtos
A krémsajtot elkeverjük az olívaolajjal, az aprított snidlinggel, a sóval és a borssal. Végül kapribogyóval és füstölt lazaccal tálaljuk.
Sült paprikás-fetás
Egy serpenyőt felhevítünk, egy kis olajon addig sütjük a nagyobb darabokra vágott paprikát, amíg fekete nem kezd lenni. Egy aprítóban rusztikusra zúzzuk a fokhagymával, sóval és borssal együtt. A miniszendvicsek tetejére feta sajtot törünk.
Pizzás
A paradicsomot ráöntjük a kevés olajon kissé lepirított fokhagymára. Szárított oregánóval, sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük, 10 percet rottyantjuk, majd beletépkedjük a friss bazsalikomot. A kenyérre pakoljuk, majd mehet még rá egy szelet sonka, egy kis mozzarella, és 200 fokos fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Bud Spencer
A kolbászt pirítani kezdjük, majd félúton hozzáadjuk a hagymát. Ha a kolbász zsírjára pirult és a hagyma is lepirulgatott, akkor mehet hozzá a fokhagyma, majd a bab. Sóval, borssal, Cayenne-borssal ízesítjük, és hagyjuk 3 percet rottyanni.
Mascarponés-gombás
A gombát nagy lángon aranybarnára pirítjuk. Alacsonyra vesszük a lángot, majd hozzáadjuk a mascarponét, amibe beletörünk egy gerezd fokhagymát. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül beledobjuk a friss bébispenótot, és hagyjuk, hogy 1 perc alatt kissé összeessen.
Rukkolás pesto
A rukkolát, a száraz serpenyőben lepirított mandulát, az olívaolajat, a fokhagymát egy aprítógépbe dobjuk. Sóval, borssal és fél lime levével ízesítjük, lezúzzuk, és már mehetnek is a pirítósokra.