A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db filézett csirke felsőcomb (vagy maradék sült hús)
- olívaolaj, só, bors
- 1 db citrom
- 1 marék friss zöldfűszer vegyesen (rozmaring, majoranna, oregano, kakukkfű, zsálya)
- 2 db nagyméretű tortillalap
- 100 g fetasajt
- 150 ml görög joghurt
- 1 csokor kapor
- 1 db kisebb kápia paprika
- 1 db kisebb sárgarépa
- 4 szelet gouda sajt
- 1 marék friss zöldsaláta
- 1 db avokádó
Pik-pak tortillatekercsek avokádóval és csirkével
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1 db filézett csirke felsőcomb (vagy maradék sült hús)
- olívaolaj, só, bors
- 1 db citrom
- 1 marék friss zöldfűszer vegyesen (rozmaring, majoranna, oregano, kakukkfű, zsálya)
- 2 db nagyméretű tortillalap
- 100 g fetasajt
- 150 ml görög joghurt
- 1 csokor kapor
- 1 db kisebb kápia paprika
- 1 db kisebb sárgarépa
- 4 szelet gouda sajt
- 1 marék friss zöldsaláta
- 1 db avokádó
A zöldfűszereket apróra vágjuk, hozzáreszeljük a citrom héját és néhány kanál olívaolajat, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst. Ha van lehetőségünk, pácoljuk pár órát a hűtőben, akkor még finomabb lesz, de akár azonnal is kisüthetjük.
Sütés előtt sózzuk, borsozzuk a hús mindkét felét, majd forró serpenyőben, néhányszor megforgatva, oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük. Pihentetjük kicsit szeletelés előtt. Közben a paprikát és a répát vékony csíkokra vágjuk. A fetasajtot villával összetörjük, majd kikeverjük a görög joghurttal, fél citrom kifacsart levével és az apróra vágott kaporral.
A tortillalapokat forró serpenyőben pár pillanat alatt picit átmelegítjük (nem kell, hogy megpiruljon, akkor nem lehet szépen tekerni). A csirkét felszeleteljük. Az avokádót megpucoljuk, felszeleteljük és csepegtetünk rá kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg, majd sózzuk, borsozzuk.
A tortillákat vékonyan megkenjük a fetás krémmel, eloszlatjuk rajtuk a felszeletelt sült húst, a zöldségcsíkokat, az avokádószeleteket, a sajtot és a salátát, majd szorosan feltekerjük, mint egy palacsintát. Középen félbevágjuk, a végeit alufóliába csomagoljuk. Ez össze is tartja a jól megtöltött tekercset és fogni/enni is szebben lehet. Tölthetjük úgy is, mint egy klasszikus wrap-et, hogy a tortillalap alját picit felhajtjuk, és oldal irányban tekerjük fel, akkor 1 nagy tekercset kapunk.