Hozzávalók
- 4 szelet kovászos kenyér
- ½ fej lila hagyma
- ¼ db kígyóuborka
- 1 nagy marék rukkola
A csirkéhez
- 4 szelet csirkemell
- 200 ml író
- 1 mk Cayenne-bors
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
- 10 - 12 szelet puffasztott rizs
- 4 - 5 ek olaj
A paradicsomchutney-hoz
- 2 ek olaj
- 2 tk édesköménymag
- 2 tk fekete hagymamag
- 2 tk köménymag
- 2 tk görögszénamag
- 2 tk fekete mustármag
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 3 db paradicsom
- só, bors
- 2 tk barna cukor
- 400 g darabolt paradicsom
- 150 ml fehérborecet
- 200 ml víz
Puffasztott rizsbe bundázott csirkés szendvics
Hozzávalók
- 4 szelet kovászos kenyér
- ½ fej lila hagyma
- ¼ db kígyóuborka
- 1 nagy marék rukkola
A csirkéhez
- 4 szelet csirkemell
- 200 ml író
- 1 mk Cayenne-bors
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
- 10 - 12 szelet puffasztott rizs
- 4 - 5 ek olaj
A paradicsomchutney-hoz
- 2 ek olaj
- 2 tk édesköménymag
- 2 tk fekete hagymamag
- 2 tk köménymag
- 2 tk görögszénamag
- 2 tk fekete mustármag
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 3 db paradicsom
- só, bors
- 2 tk barna cukor
- 400 g darabolt paradicsom
- 150 ml fehérborecet
- 200 ml víz
A csirkemellhez az írót összekeverjük a Cayenne-borssal és a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk, és ebbe rakjuk a hússzeleteket minimum fél órára, de akár már előző este is bepácolhatjuk. A puffasztott rizst egy aprítógépben lezúzzuk, a hússzeleteket lecsöpögtetjük és a puffasztott rizsbe forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, és 180 fokos sütőben 30 percig, majd 200 fokon további 10 percig sütjük.
A paradicsomchutney-hoz egy serpenyőben az olajon addig pirítjuk a fűszereket, amíg el nem kezdenek pattogni. Ekkor lehúzzuk, és rádobjuk az apróra vágott hagymát és ráreszeljük a fokhagymát. Ha üveges lett, rárakjuk sűrített paradicsomot és a felaprított friss paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a barna cukorral, elkeverjük, és felöntjük a darabolt paradicsommal, az ecettel és a vízzel. Felforraljuk az egészet, és alacsony lángon főzzük addig, amíg kb. fele mennyiségre be nem sűrűsödik.
Az összeállításnál a kenyérszeleteket elfelezzük, az egyikre rakjuk a csirkemellet, erre egy jó adag paradicsomchutney-t, majd jöhet rá a vékonyra vágott lila hagyma, az elfelezett, kimagozott és felszeletelt uborka. Az egészet egy kevés rukkolával fejezzük be, amire rárakjuk a másik kenyérszeletet.