A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 2 db kb. 300 g-os csirkemellfilé egyben
- 100 g krémsajt
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- só, bors
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
- olaj a sütéshez
Az uborkasalátához
- 1 db kígyóuborka
- ½ fej vöröshagyma
- 2 ek só
- 200 ml víz
- 100 g almaecet
- 50 g barna cukor
- 1 ek mustármag
- só, bors
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek csípős szósz
- 1 tk fokhagymapor
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 50 g vaj
- 4 levél szívsaláta
Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 2 db kb. 300 g-os csirkemellfilé egyben
- 100 g krémsajt
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- só, bors
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
- olaj a sütéshez
Az uborkasalátához
- 1 db kígyóuborka
- ½ fej vöröshagyma
- 2 ek só
- 200 ml víz
- 100 g almaecet
- 50 g barna cukor
- 1 ek mustármag
- só, bors
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek csípős szósz
- 1 tk fokhagymapor
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 50 g vaj
- 4 levél szívsaláta
Az uborkát és a hagymát felszeleteljük, lesózva negyedórát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Az vizet, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, a sót és borsot egy lábosban összeforraljuk, míg fel nem oldódik a cukor, majd hozzáadjuk a zöldségeket, további öt percig közepes lángon főzzük, majd hagyjuk lehűlni. A szósz összetevőit összekeverjük.
A csirkébe vastagabb, rövidebb oldala felől egy éles késsel lyukat vágunk, és ebbe kanalazzuk először a krémsajtot, belenyomjuk a feltekert sonkát, majd még egy kevés krémsajttal zárjuk. Fogpiszkálóval lezárjuk a nyílást, végül liszt, fűszerezett tojás és panko morzsa keverékébe panírozzuk, és 160 fok körüli olajban kisütjük, vigyázva, hogy a belseje is megsüljön, de a külseje ne égjen meg.
A félbevágott zsemlék belső felét kevés vajon megpirítjuk. A pirult zsemle alját megkenjük a szósszal, erre kerül a saláta, a töltött rántott hús, a savanyúság, majd a buci tetejét is megszószozzuk, és készen is vagyunk!
Ha tetszett a krémsajttal és sonkával töltött csirkés szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!