Hozzávalók
- 8 szelet bagett
- 2 ek vaj
- 8 szelet pármai sonka (vagy San Daniele vagy prosciutto crudo)
- 100 g ricotta
- 3 - 4 ek áfonyalekvár
- 1 db bio citrom
- bors
Ricottás-áfonyalekváros bagett szárított sonkával
Hozzávalók
- 8 szelet bagett
- 2 ek vaj
- 8 szelet pármai sonka (vagy San Daniele vagy prosciutto crudo)
- 100 g ricotta
- 3 - 4 ek áfonyalekvár
- 1 db bio citrom
- bors
A vajat közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk, és a bagettszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Néhány percig hagyjuk hűlni, majd minden szeletet megkenünk ricottával, és kisebb adagokban teszünk a tetejére a lekvárból is.
Ráreszeljük a citrom héját, jöhet a sonka és egy jó adag frissen őrölt feketebors minden falatka tetejére.
Ha tetszett a ricottás-áfonyalekváros bagett receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!