A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db tojás
- só, bors
- 1 csipet pirospaprika
- 1 csipet Cayenne-bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet fehér kenyér (jó, ha picit szikkadt és nem friss, mondjuk, 2 napos)
- olaj
- 8 - 12 karika szalámi vagy kolbász
- 100 g reszelt edami sajt
- 50 g mozzarella sajt
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- bolti pirított hagyma
Sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db tojás
- só, bors
- 1 csipet pirospaprika
- 1 csipet Cayenne-bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet fehér kenyér (jó, ha picit szikkadt és nem friss, mondjuk, 2 napos)
- olaj
- 8 - 12 karika szalámi vagy kolbász
- 100 g reszelt edami sajt
- 50 g mozzarella sajt
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- bolti pirított hagyma
A sajtos-kolbászos dupla bundás kenyérhez először a tojásokat egy mély tálban krémesre keverjük, majd fűszerezzük, és fokhagymanyomóval belenyomunk két gerezd fokhagymát.
Egy serpenyőben felhevítünk 5-6 evőkanálnyi olajat, közben a kenyereket megmártjuk a tojásban, és állni hagyjuk picit, hogy jól beszívja.
Forró olajba rakjuk a kenyereket, és minden oldalukat aranybarnára sütjük. A maradék tojást a kenyérszeletekre öntjük, majd a lefolyó tojást, amikor már sül, visszahajtjuk a kenyérre. Ha kész, papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat.
Rétegezve a bundás kenyérre rakjuk a kolbászt/szalámit, a sajtot és a petrezselymet – 2 réteg legyen mindenképp. Összefordítunk 2 szeletet, és kontaktgrillben pár perc alatt készre sütjük. A ropogós hagymával együtt tálaljuk.
Ha tetszett a sajtos-kolbászos dupla bundás kenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!