Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

3
db burgerhez
+

A káposztasalátához

400 g lilakáposzta, reszelve
140 g majonéz
140 g tejföl
1 - 2 ek fehérborecet vagy almaecet
50 g sárgarépa, lereszelve
1 ek barna cukor
1 ek só
1 tk bors

A húspogácsához

500 g darált sertéshús
só, bors
szeletelt ementáli sajt

A szószhoz (fahéjas “sörmustár”)

225 g majonéz
56 g dijoni mustár
56 g angol mustár
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
1 üveg sör

Az összeállításhoz

2 paradicsom
3 hamburgerzsömle
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertésburger káposztasalátával és sörös-mustáros szósszal

Ez a sertésburger mindent tud, amit egy sertésburgernek tudnia kell napjainkban. Ott van benne ugyebár a jófajta húspogácsa, egy szelet sajt, egy házi káposztasaláta és egy löket fahéjas “sörmustár” - minden coci arról álmodik, hogy egy ilyen burgerben végezze.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

3
db burgerhez
+

A káposztasalátához

400 g lilakáposzta, reszelve
140 g majonéz
140 g tejföl
1 - 2 ek fehérborecet vagy almaecet
50 g sárgarépa, lereszelve
1 ek barna cukor
1 ek só
1 tk bors

A húspogácsához

500 g darált sertéshús
só, bors
szeletelt ementáli sajt

A szószhoz (fahéjas “sörmustár”)

225 g majonéz
56 g dijoni mustár
56 g angol mustár
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
1 üveg sör

Az összeállításhoz

2 paradicsom
3 hamburgerzsömle
Bevásárlólistához adom

A szószhoz a sör mennyiségét egy gyorsforralóban felére redukáljuk, majd hagyjuk kihűlni és addig a maradék összes hozzávalót, a majonézt, a kétféle mustárt, a mézet és a fahéjat jól összekeverjük, végül a kihűlt sört is hozzáöntjük. A szósz ezzel kész is van.
A káposztasaláta alapja a reszelt káposzta és a sárgarépa, amire szintén egy nagyon egyszerű öntet kerül, egészen pontosan: majonéz, tejföl, barna cukor, ecet, só és bors. Itt is mindent összekeverünk és kész is.

A darált sertéshúst három felé osztjuk és pogácsa alakúra formázzuk. Egy forró serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és alaposan megsütjük. Az egyik kész oldalára rakunk egy szelet sajtot és összeállítjuk a burgereket. A zsömléket ketté vágjuk, legalulra kerül a szószból egy nagy kanálnyi, utána jöhet a káposztasaláta, a sajtos hús, pár szelet friss paradicsom és a zsömle szintén szósszal megkent teteje.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások