Hozzávalók
A káposztasalátához
- 400 g lilakáposzta, reszelve
- 140 g majonéz
- 140 g tejföl
- 1 - 2 ek fehérborecet vagy almaecet
- 50 g sárgarépa, lereszelve
- 1 ek barna cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tk bors
A húspogácsához
- 500 g darált sertéshús
- só, bors
- szeletelt ementáli sajt
A szószhoz (fahéjas “sörmustár”)
- 225 g majonéz
- 56 g dijoni mustár
- 56 g angol mustár
- 2 ek méz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 üveg sör
Az összeállításhoz
- 2 paradicsom
- 3 hamburgerzsömle
Sertésburger káposztasalátával és sörös-mustáros szósszal
Hozzávalók
A káposztasalátához
- 400 g lilakáposzta, reszelve
- 140 g majonéz
- 140 g tejföl
- 1 - 2 ek fehérborecet vagy almaecet
- 50 g sárgarépa, lereszelve
- 1 ek barna cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tk bors
A húspogácsához
- 500 g darált sertéshús
- só, bors
- szeletelt ementáli sajt
A szószhoz (fahéjas “sörmustár”)
- 225 g majonéz
- 56 g dijoni mustár
- 56 g angol mustár
- 2 ek méz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 üveg sör
Az összeállításhoz
- 2 paradicsom
- 3 hamburgerzsömle
A szószhoz a sör mennyiségét egy gyorsforralóban felére redukáljuk, majd hagyjuk kihűlni és addig a maradék összes hozzávalót, a majonézt, a kétféle mustárt, a mézet és a fahéjat jól összekeverjük, végül a kihűlt sört is hozzáöntjük. A szósz ezzel kész is van.
A káposztasaláta alapja a reszelt káposzta és a sárgarépa, amire szintén egy nagyon egyszerű öntet kerül, egészen pontosan: majonéz, tejföl, barna cukor, ecet, só és bors. Itt is mindent összekeverünk és kész is.