A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 8 szál sütnivaló kolbász
- 300 ml sör
- 60 g vaj
- 2 fej hagyma
- 8 db hot-dog kifli
- dijoni mustár
A tálaláshoz
- hagyma, paradicsom, savanyúság, mustár, ízlés szerint
Sörben sült kolbászkákkal töltött hot dog
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 8 szál sütnivaló kolbász
- 300 ml sör
- 60 g vaj
- 2 fej hagyma
- 8 db hot-dog kifli
- dijoni mustár
A tálaláshoz
- hagyma, paradicsom, savanyúság, mustár, ízlés szerint
A gáz vagy faszenes grillt előmelegítjük magas hőfokra direkt grillezésre. A kolbászok bőrét helyenként kilyukasztjuk villával hogy ne repedjenek be. A grillen megsütjük a kolbászokat amíg szép, mély aranybarna nem lesz a színük és a belső hőmérsékletük el nem éri a 74 fokot, kb. 10 perc alatt, többször forgatva őket közben. Ezt követően áttesszük a kolbászokat egy akkora mélyebb serpenyőbe amiben kényelmesen elférnek, sört öntünk rá, rádobunk 60 g vajat és a szeletelt hagymát és felforraljuk.
Csökkentjük alatta a hőmérsékletet és főzzük 10 percig. Ha kész, félbe vágjuk a hotdog kifliket, kicsit lepirítjuk őket a grillen, beledobjuk a kolbászokat és a tetejére a vajas sörös hagymát. Tegyünk mellé apróra vágott nyers hagymát, paradicsomot, savanyúságokat és mustárt. Kész!