Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
4 db hamburgerzsömle
600 g darált marhahús
4 db camembert
1 szívsaláta
2 paradicsom
120 g vörösáfonya-lekvár
só, bors

A whiskey-s karamellizált hagymához

4 fej vöröshagyma
4 ek barna cukor
2 ek balzsamecet
4-5 löttyintésnyi Worcester szósz
50 ml whiskey
olaj

A pekándiós majonézhez, a pekanézhez:

50 g pekándió
2 szál újhagyma
100 g majonéz
1 ek méz
2 ek dijoni mustár
só, bors
Hirdetés

Szaftos húspogácsa + sajt egy burgerben: itt a camemburger!

Mit kapunk, ha egy szaftos húspogácsára teszünk egy jó kis grillezett camembert sajtot, és mindezt további feltétekkel gazdagítjuk, majd zsömlébe zárjuk? Mi már tudjuk a választ, és az a jó hírünk van, hogy meg is osztjuk veletek: ez itt a camemburger!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
4 db hamburgerzsömle
600 g darált marhahús
4 db camembert
1 szívsaláta
2 paradicsom
120 g vörösáfonya-lekvár
só, bors

A whiskey-s karamellizált hagymához

4 fej vöröshagyma
4 ek barna cukor
2 ek balzsamecet
4-5 löttyintésnyi Worcester szósz
50 ml whiskey
olaj

A pekándiós majonézhez, a pekanézhez:

50 g pekándió
2 szál újhagyma
100 g majonéz
1 ek méz
2 ek dijoni mustár
só, bors

A hagymát felszeleteljük és közepes lángon kevés olajon néhány percig dinszteljük. Ha ez kész, hozzáadjuk a cukrot, 2-3 percig tovább kevergetjük, majd beleöntjük a whiskey-t, és elforraljuk belőle az alkoholt. Ezután beleöntjük a balzsamecetet és a Worcester szószt, majd alacsony lángon további 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik és szép sötétbarna színe lesz. A pekándiós majonézhez a pekándiót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd minden hozzávalót egy késes aprítóba teszünk, és összemixeljük, míg homogén állagú nem lesz. A darált húsból 4 egyenlő méretű ujjnyi vastag húspogácsát formázunk, melyet grillen sózunk és borsozunk, majd közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. 

A camembert sajtot is feldobjuk a grillrácsra, ennek oldalanként közepes lángon 2-3 perc elég. A félbevágott zsömlék mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. A szívsalátát leveleire szedjük, a paradicsomot felkarikázzuk. A pirult zsemle alját megkenjük a pekanézzel, erre kerül 3 levél szívsaláta és 2 karika paradicsom. Erre huppan a húspogácsa és a grillezett camembert, valamint a karamellizált hagyma is. A pirult zsemle tetejét áfonyalekvárral kenjük meg, ráhelyezzük az alsó részre, és készen is vagyunk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások