A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db hamburgerzsömle
- 600 g darált marhahús
- 4 db camembert
- 1 db szívsaláta
- 2 db paradicsom
- 120 g vörösáfonya-lekvár
- só, bors
A whiskey-s karamellizált hagymához
- 4 fej vöröshagyma
- 4 ek barna cukor
- 2 ek balzsamecet
- 4 - 5 löttyintésnyi Worcester szósz
- 50 ml whiskey
- olaj
A pekándiós majonézhez. a pekanézhez:
- 50 g pekándió
- 2 szál újhagyma
- 100 g majonéz
- 1 ek méz
- 2 ek dijoni mustár
- só, bors
Húspogácsa + sajt egy burgerben: itt a camemburger!
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db hamburgerzsömle
- 600 g darált marhahús
- 4 db camembert
- 1 db szívsaláta
- 2 db paradicsom
- 120 g vörösáfonya-lekvár
- só, bors
A whiskey-s karamellizált hagymához
- 4 fej vöröshagyma
- 4 ek barna cukor
- 2 ek balzsamecet
- 4 - 5 löttyintésnyi Worcester szósz
- 50 ml whiskey
- olaj
A pekándiós majonézhez. a pekanézhez:
- 50 g pekándió
- 2 szál újhagyma
- 100 g majonéz
- 1 ek méz
- 2 ek dijoni mustár
- só, bors
A hagymát felszeleteljük és közepes lángon kevés olajon néhány percig dinszteljük. Ha ez kész, hozzáadjuk a cukrot, 2-3 percig tovább kevergetjük, majd beleöntjük a whiskey-t, és elforraljuk belőle az alkoholt. Ezután beleöntjük a balzsamecetet és a Worcester szószt, majd alacsony lángon további 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik és szép sötétbarna színe lesz. A pekándiós majonézhez a pekándiót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd minden hozzávalót egy késes aprítóba teszünk, és összemixeljük, míg homogén állagú nem lesz. A darált húsból 4 egyenlő méretű ujjnyi vastag húspogácsát formázunk, melyet grillen sózunk és borsozunk, majd közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.
A camembert sajtot is feldobjuk a grillrácsra, ennek oldalanként közepes lángon 2-3 perc elég. A félbevágott zsömlék mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. A szívsalátát leveleire szedjük, a paradicsomot felkarikázzuk. A pirult zsemle alját megkenjük a pekanézzel, erre kerül 3 levél szívsaláta és 2 karika paradicsom. Erre huppan a húspogácsa és a grillezett camembert, valamint a karamellizált hagyma is. A pirult zsemle tetejét áfonyalekvárral kenjük meg, ráhelyezzük az alsó részre, és készen is vagyunk!