Hozzávalók
- 4 db rozsos zsemle
A húspogácsához
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (közepes)
- 50 g rizspuffancs aprítva
- 1 db tojás
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk fűszerkömény
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk só
- 1 ek olaj a sütéshez
Az aprókáposztás alaphoz
- 150 g savanyú káposzta
- 50 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g húsos szalonna
- 50 g füstölt kolbász
- 50 g száraz kolbász
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
Az öntethez
- 100 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
A sült káposztalevélhez
- 8 levél kínai kel
- olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
- 4 db rozsos zsemle
A húspogácsához
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (közepes)
- 50 g rizspuffancs aprítva
- 1 db tojás
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk fűszerkömény
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk só
- 1 ek olaj a sütéshez
Az aprókáposztás alaphoz
- 150 g savanyú káposzta
- 50 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g húsos szalonna
- 50 g füstölt kolbász
- 50 g száraz kolbász
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
Az öntethez
- 100 g tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
A sült káposztalevélhez
- 8 levél kínai kel
- olívaolaj
- só, bors
Először elkészítjük az aprókáposztás alapot: apróra vágjuk a füstölt szalonnát, lepirítjuk, a pörcöket kiszedjük, és a zsíron elkezdjük pirítani az felkockázott vöröshagyma és az átnyomott fokhagyma keverékét. Összevágjuk a húsos szalonnát és felkarikázzuk a kolbászokat, azokat is lepirítjuk. Majd rádobjuk a vágott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és visszarakjuk a kisütött szalonnát is. További 5-8 percig közepes lángon főzzük.
A szószhoz belenyomjuk a fokhagymát a tejfölbe és a sóval alaposan összekeverjük. A kínai kel leveleit összeforgatjuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A húspogácsa összetevőit egy késes aprítóba tesszük és homogén masszává aprítjuk, majd húspogácsákat gyártunk belőle. Ezután pedig egy forró serpenyőbe az olajon oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. Majd a kisülő zsíron megpirítjuk a félbevágott zsömléket is.
A pirult zsömle alját megkenjük a tejfölös szósszal. Erre kerül 2 sült kínai kel levél, majd a húspogácsa és néhány kanál az apró káposztás alapból. A pirult zsömle tetejét is megkenjük a szósszal és készen is vagyunk!
Ha tetszett a burger receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!