Hirdetés
Instant

Hozzávalók

6
szendvicshez
+
6 db csirkecomb
200 - 300 ml bbq szósz
40 ml whisky
6 db panini
1 - 2 ek vaj
3 - 4 db kovászos uborka
200 g savanyú káposzta
200 g vörös cheddar

A zöld fűszeres párásító tálcához

300 ml sör
200 ml víz
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor oregánó
1 kis csokor rozmaring

A rubhoz

½ ek római kömény
½ ek őrölt koriander
½ ek barna cukor
½ ek nagy szemű só
1 púpozott tk füstölt paprika
½ tk fokhagymapor
½ tk vöröshagymapor
½ tk chilipehely
½ tk kurkuma
½ tk tört bors
0.25 tk őrölt kardamom
1 - 1 ½ ek mustár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics

A barbecue-zás a világ egyik legjobb programja annak, aki imádja a gasztronómiát. Alapelve a „Low and Slow”, tehát alacsony hőfokon, lassan történő sütés. Esetenként akár 12 órán át is, de én most egy 4 órán át sült/füstölt tépett csirkén mutatom meg, hogy milyen brutál szendvicset pattinthattok belőle. Ha nincs ehhez szükséges füstölő grilletek, akkor csináljátok meg sütőben, csak cseréljétek ki a sót füstölt sóra és tegyetek a mustárhoz kevés folyékony füstöt. Nyilván nem teljesen ugyanaz lesz a végeredmény, de ezzel tudjátok valamennyire helyettesíteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
szendvicshez
+
6 db csirkecomb
200 - 300 ml bbq szósz
40 ml whisky
6 db panini
1 - 2 ek vaj
3 - 4 db kovászos uborka
200 g savanyú káposzta
200 g vörös cheddar

A zöld fűszeres párásító tálcához

300 ml sör
200 ml víz
1 kis csokor kakukkfű
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor oregánó
1 kis csokor rozmaring

A rubhoz

½ ek római kömény
½ ek őrölt koriander
½ ek barna cukor
½ ek nagy szemű só
1 púpozott tk füstölt paprika
½ tk fokhagymapor
½ tk vöröshagymapor
½ tk chilipehely
½ tk kurkuma
½ tk tört bors
0.25 tk őrölt kardamom
1 - 1 ½ ek mustár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A fűszerkeveréket összekeverjük. A húst bedörzsöljük a mustárral, majd a fűszerkeverékkel megszórva alaposan átmasszírozzuk. A whiskyt elkeverjük a bbq szósszal. A csirkéket 120 fokon 4 órán át sütjük a grillsütőben parázson, füstölőfával, lefedve, indirekt hőn (a rács és a tűztér közé követ teszünk, rá pedig a sörös-vizes zöld fűszeres párásító tálcát). Ha nincs ilyen füstölőtök/grillsütőtök, akkor a sütőben is megcsinálhatjátok, csak annyi a dolgotok, hogy a sót füstölt sóra cserélitek, és tesztek egy kis folyékony füstöt a mustárba. 2 óra letelte után a combokat átkenjük a whiskys bbq szósszal, és ezt 20-30 percenként megismételjük.

Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics

Amint letelt az összesen 4 óra, és megsültek a csirkék, kivesszük, pihentetjük 20 percet, majd egy villával vagy a kezünkkel leszedjük a húst a csontról, és széttépkedjük. Ha szeretnénk, egy kevés bbq szószt, és a tálcából visszamaradt, leredukált, átszűrt, zöld fűszeres-sörös levet is hozzáadhatjuk, de nem feltétlen szükséges.

A panini kenyereket félbevágjuk, megkenjük a vajjal, és aranybarnára pirítjuk a grillen vagy serpenyőben. Teszünk rá a felszeletelt kovászos uborkából, a savanyú káposztából és a tépett csirkéből, megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a tetejét, és az egészet betoljuk.

Ha tetszett a Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások