Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 200 - 300 ml bbq szósz
- 40 ml whisky
- 6 db panini
- 1 - 2 ek vaj
- 3 - 4 db kovászos uborka
- 200 g savanyú káposzta
- 200 g vörös cheddar
A zöld fűszeres párásító tálcához
- 300 ml sör
- 200 ml víz
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor zsálya
- 1 kis csokor oregánó
- 1 kis csokor rozmaring
A rubhoz
- ½ ek római kömény
- ½ ek őrölt koriander
- ½ ek barna cukor
- ½ ek nagy szemű só
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagymapor
- ½ tk chilipehely
- ½ tk kurkuma
- ½ tk tört bors
- 0.25 tk őrölt kardamom
- 1 - 1 ½ ek mustár
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 200 - 300 ml bbq szósz
- 40 ml whisky
- 6 db panini
- 1 - 2 ek vaj
- 3 - 4 db kovászos uborka
- 200 g savanyú káposzta
- 200 g vörös cheddar
A zöld fűszeres párásító tálcához
- 300 ml sör
- 200 ml víz
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor zsálya
- 1 kis csokor oregánó
- 1 kis csokor rozmaring
A rubhoz
- ½ ek római kömény
- ½ ek őrölt koriander
- ½ ek barna cukor
- ½ ek nagy szemű só
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagymapor
- ½ tk chilipehely
- ½ tk kurkuma
- ½ tk tört bors
- 0.25 tk őrölt kardamom
- 1 - 1 ½ ek mustár
A fűszerkeveréket összekeverjük. A húst bedörzsöljük a mustárral, majd a fűszerkeverékkel megszórva alaposan átmasszírozzuk. A whiskyt elkeverjük a bbq szósszal. A csirkéket 120 fokon 4 órán át sütjük a grillsütőben parázson, füstölőfával, lefedve, indirekt hőn (a rács és a tűztér közé követ teszünk, rá pedig a sörös-vizes zöld fűszeres párásító tálcát). Ha nincs ilyen füstölőtök/grillsütőtök, akkor a sütőben is megcsinálhatjátok, csak annyi a dolgotok, hogy a sót füstölt sóra cserélitek, és tesztek egy kis folyékony füstöt a mustárba. 2 óra letelte után a combokat átkenjük a whiskys bbq szósszal, és ezt 20-30 percenként megismételjük.
Amint letelt az összesen 4 óra, és megsültek a csirkék, kivesszük, pihentetjük 20 percet, majd egy villával vagy a kezünkkel leszedjük a húst a csontról, és széttépkedjük. Ha szeretnénk, egy kevés bbq szószt, és a tálcából visszamaradt, leredukált, átszűrt, zöld fűszeres-sörös levet is hozzáadhatjuk, de nem feltétlen szükséges.
A panini kenyereket félbevágjuk, megkenjük a vajjal, és aranybarnára pirítjuk a grillen vagy serpenyőben. Teszünk rá a felszeletelt kovászos uborkából, a savanyú káposztából és a tépett csirkéből, megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a tetejét, és az egészet betoljuk.
Ha tetszett a Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!