A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A sült karajhoz:
- 1 kg sertéskaraj egészben
- só, bors
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- ½ fej paradicsom
- 3 - 4 db babérlevél
- 100 ml víz
- 200 ml fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk oregánó,kakukkfű
- 1 tk morzsolt majoranna
- 1 tk fokhagymapor
A mártáshoz
- 5 ek barbecue szósz
- 1 tk narancslekvár
- pár csepp Worcestershire szósz
- 1 mk fokhagymapor
- 1 csipet szárított oregánó
- ½ db narancs kifacsart leve
- só, bors
Az összeszereléshez:
- bagett
- vaj
- angol mustár
- sonka
- csemegeuborka
- sajt
Zé-féle Cubano szendvics
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A sült karajhoz:
- 1 kg sertéskaraj egészben
- só, bors
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- ½ fej paradicsom
- 3 - 4 db babérlevél
- 100 ml víz
- 200 ml fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk oregánó,kakukkfű
- 1 tk morzsolt majoranna
- 1 tk fokhagymapor
A mártáshoz
- 5 ek barbecue szósz
- 1 tk narancslekvár
- pár csepp Worcestershire szósz
- 1 mk fokhagymapor
- 1 csipet szárított oregánó
- ½ db narancs kifacsart leve
- só, bors
Az összeszereléshez:
- bagett
- vaj
- angol mustár
- sonka
- csemegeuborka
- sajt
Az egész sertéskarajt jó alaposan sózzuk, borsozzuk, közben felhevítünk egy serpenyőt amiben előpirítjuk a hús minden oldalát. Ha szép kérget kapott a hús, egy sütőedénybe/tepsire ültetjük, aláöntjük a vizet és a fehérbort, köré szórjuk a durvára vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a babérleveleket. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. 1 óra elteltével kivesszük a húst, megkenjük a paradicsompürével és fűszerezzük pirospaprikával , oregánóval , majorannával, fokhagymaporral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 15 percre visszarakjuk sülni, már fólia nélkül. Ha kész, félretesszük a húst pihentetni. Miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük.
Közben a mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban.
A bagetteket elfelezzük és forró serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. Jöhet az összeszerelés: a felezett bagetteket megkenjünk vajjal, a tetejét (belülről) angol mustárral is, ezután rétegezzük a szendvicset: sonka, a vékonyra szelt sült karaj, a mártás, felszeletelt csemege uborka, sajtszeletek. Végül az összeállított szendvicseket lepirítjuk a serpenyőben, közben aládobunk egy darabka vajat, hogy kívülről még ropogósabbra süljön. A maradék húst használjátok fel tetszőlegesen vagy vegyetek még pár bagettet és készítsetek rengeteg Cubano-t!